Zeljko Sop / CROPIX
NOVO LICE U HNL-u

Damir Mišković: Volpi svaki dan pita za situaciju na Kantridi i - jako je zadovoljan!

'Ne skrivamo se iza demagogije. Kroz tri godine želimo krenuti na titulu, želimo da Rijeka bude prvak pa da svi mi Riječani budemo sretni da sretniji ne možemo biti'
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 31. prosinac 2012. 19:28

Novo lice 2012. u hrvatskom nogometu? Samo je jedan izbor - Damir Mišković. Rijekin predsjednik. Imućni Riječanin koji nije ni u kakvom "močvarnom" HNL-dealu, čovjek koji je lijep novac iz fondacije Gabrielea Volpija, umjesto u Primeru skrenuo - na Kantridu!

Pa spasio Rijeku, a HNL-u donio jedan od modela izlaska iz krize koja bez milosti uklizava s leđa u stajnu nogu. Kakav je život jednog međunarodnog biznismena kad se prihvati i vođenja nogometnog kluba? Ispunjeniji, rastrganiji, sretniji, stresniji....?

- Ispunjeniji je... S više obveza, naravno. Daleko više obveza - smije se Mišković, onim svojim dubokim, zaraznim smijehom.

- Naravno, to su slatke obveze. Jer rastemo, jer Rijeku činimo boljom. Definitivno imam manje vremena, ali mi je istodobno i život ispunjeniji. Da Rijeku ne volim, da to ne volim, ne bih to ni radio.

Što je zacrtano kao ono što treba napraviti? Znate o čemu navijači pričaju...

- Sve izraženija postupna stabilizacija i rast kluba. U svim segmentima. To je cilj. Kratkoročni i dugoročni. I znam, može zvučati uopćeno, ali nije. Jer tim zdravim i postupnim podizanjem Rijekinog projekta na višu razinu s vremenom će, prije ili kasnije, doći i sve rezultatske nagrade. Pa, da, i taj naslov koji toliko želimo. Ne skrivamo se iza demagogije i fraza. Kroz tri godine želimo krenuti na titulu, želimo da Rijeka bude prvak pa da svi mi Riječani i ostali kojima je Rijeka na srcu uživamo, budemo sretni da sretniji ne možemo biti.

Gabriele Volpi je svojim dolaskom izazvao ludnicu u hrvatskom medijskom prostoru, ali i stalno isticao: "Tu je Damir, on je na čelu projekta, njega pitajte, on je najvažniji". I nakon prvotnog dizanja prašine signor Gabriele se stvarno povukao. Koliko mu je stalo do Kantride, koliko pričate o Rijeci, je li zadovoljan, što veli, kako komentira svoju investiciju u Kantridu?

- Ne da pričamo o Rijeci nego je to jedna od tema o kojoj pričamo - svaki dan! Znate i sami kako Volpi i dođe na Kantridu kad mu to obveze dozvole. Tako se sam uvjeri u ono što radimo s klubom i iznimno je zadovoljan, jako mu je drago zbog svega što smo našoj Rijeci napravili.

Anas Sharbini?

- To je u ingerenciji našeg sjajnog sportskog direktora Srećka Juričića, a koliko ja znam novosti nema. Mi smo s Anasom sve dogovorili, on je riječko dijete i nogometna kvaliteta; sad čekamo da on riješi papire sa svojim saudijskim klubom.

Nećemo gostovati u Beogradu!

Crvena zvezda je, kad je otvarala svoju Marakanu, prvu utakmicu odigrala baš protiv Rijeke. Ove godine je 50. godišnjica BG-stadiona i zavrtila se priča kako vas Zvezda hoće na toj, Marakaninoj rođendanskoj utakmici. Rijeka će u Beograd?

- Da u tome ima neke istine onda bi, valjda, u Portić 3 došlo i neko njihovo službeno očitovanje, neki poziv. A nije došlo, ništa. Mislim da to, jednostavno, nije realna priča. Dakle - ne, nećemo u Beograd!

Linker
22. rujan 2024 00:35