Ronald Gorsic / CROPIX
PODRUŽNICA U DEŽELI

Damir Mišković 'baca pipke' i na Sloveniju: Riječani polako 'koloniziraju' i Zavrč

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 04. rujan 2014. 10:42

Uspjesi Bijelih, zahvaljujući treneru Matjažu Keku, s posebnim zanimanjem na dnevnoj bazi prate se u susjedstvu, posebno u Mariboru. Na Kvarneru se pak najviše čitaju vijesti iz jednog pitoresknog slovenskog gradića, Zavrča, koji malo-pomalo koloniziraju - Riječani. Istoimeni tamošnji prvoligaš, koji trenutno drži drugo mjesto u prvenstvu, svoju je sreću naime pronašao upravo pod Učkom. Potvrđuje to i posljednji angažman, onaj Đanija Lasera, za funkciju sportskog direktora i klupskog skauta. Nekadašnji trener u omladinskoj školi Rijeke (uspješno vodio generacije mladih nogometaša ‘92, ‘93. i ‘95. godišta) već je dvadesetak dana i službeno stanovnik Dežele...

- Za mene je ovo novi, veliki izazov. Naš kontakt zapravo nije “od jučer”. Surađivali smo neko vrijeme. Osjetio sam podršku i entuzijazam ambicioznog predsjednika Mirana Vuka. Zavrč je stabilan prvoligaš, a u planu nam je stvoriti bazu dobrih mladih igrača i dodatno ih afirmirati. Ovo je za njih, siguran sam, odličan poligon. Vjerujem da uz nekolicinu iskusnijih možemo napraviti dodatni iskorak, možda se u skorije vrijeme plasiramo i u Europu. To bi zaista bila velika stvar.

Lasera su u Zavrču dočekala poznata lica na terenu, nekadašnji juniori Rijeke T. Datković (branič je u dosadašnjem dijelu sezone skrenuo pozornost na sebe, zabio je tri pogotka), Brdar, Benić i Polić, kojeg je upravo novi sportski direktor povukao preko granice. Tamo su od ranije i Šafarić, Kresinger..., hrvatski nogometaši i nositelji igre hita slovenskog prvenstva.

Linker
19. rujan 2024 14:54