PROMILI, UDARCI, KRAĐA

Crazy Gang iz Parka mladeži: Postaje li Split sinonim za probleme sa zakonom?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2012. 18:01

Postaje li Radnički nogometni klub Split sinonim za probleme sa zakonom ili je ovo što se djelatnicima i nogometašima ovoga kluba događa u posljednje dvije godine najčešće splet nesretnih okolnosti?

Nekada je FC Wimbledon, u svojim najslavnijim nogometnim danima, predvođen Vinnyjem Jonesom nosio nadimak Crazy Gang zbog iščašenog ponašanja i čestim susretima s predstavnicima reda. Nećemo otići toliko daleko i uspoređivati Split s Wimbledonom. Problema, naime, ima svugdje. Ovi Splitovi privukli su pažnju zato što ih se u kratkom vremenu dosta nataložilo.

Posljednji je u fokus zanimanja stigao Mirko Hrgović sa svojim obračunom kontra stopostotnog invalida u Sumpetru pokraj Dugoga Rata. Svemu je prethodila lakša prometna nesreća na parkiralištu, a pokušaj pomirenja nije uspio. Protiv Hrgovića je policija podigla optužni prijedlog za osobito drsko ponašanje.

Prošle zime se policija bavila Predragom Šimićem koji je iz TC Joker otišao s televizorom kojega nije platio. Iskusni vezni igrač se branio da je žrtva prevare, da ga je nasanjkao poznanik kome ne zna ni ime. Osuđen je uvjetno na tri mjeseca, štete nije bilo, televizor je vraćen.

Prije više od godinu dana javnost se zabavljala činjenicom da je Ivica Križanac prošao kroz crveno svjetlo na nekoliko semafora. Bila je noć i povratnik iz Rusije nije nikoga ugrozio, policija je evidentirala višak promila alkohola u krvi i nakon nekoliko dana to je počelo padati u zaborav.

Kako se sada kao pojačanje Splita spominje Henri Belle, možda nije nevažno napomenuti da je Kamerunac u svom debiju u HNL-u isključen zbog udaranja dječaka koji je zadužen za vraćanje lopte u teren. Bilo je to u Osijeku.

Zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke u raznim procesima određeno vrijeme u pritvoru proveli predsjednik Slaven Žužul, bivši sportski direktor Nenad Pralija i tajnik omladinske škole Špiro Barbarić. U tim slučajevima nema ništa novo, tko zna hoće li i biti, ali ljudi su bili u zatvoru i to se ne može ispraviti.

Linker
21. rujan 2024 16:56