Drago Sopta / Cropix
NIJE BILA PATKA

Čovjek sa 42 milijuna eura: 'Krk će biti mala Antalyja! I Štimcu bi dali novac'

Ne radi se o pričama, sredstva su deponirana u Barclays banci, najjačoj u Londonu. Kod mene je preslika originala čeka. Odakle vam uopće dvojbe, pita se Aleksandar Paulina
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. prosinac 2010. 12:12

Zorislav Srebrić u petak je priredio iznenađenje u hotelu Westin, predstavljajući izborni program Vlatka Markovića , glavni tajnik HNS-a kazao je: “Jutros smo dobili potvrdu da je naš strateški partner osigurao 42 milijuna eura za izgradnju mreže kampova”. Zazvučalo je odlično, je li moguće da se napokon stanje pomiče s mrtve točke?

U nedjelju smo razgovarali s Aleksandrom Paulinom, čovjekom koji stoji iza “love”, upravo je on dojavio Markoviću tu vijest. Paulin je negdašnji direktor Rijeke, iz daleke 1991. a danas voditelj ureda World Youth Bank Networka za Hrvatsku. Prvo je kazao “u ponedjeljak ću u Zagrebu razgovarati s čelnicima HNS-a o lokacijama i ostalim detaljima tek potom mogu govoriti za medije”, no kad smo mu prenijeli da postoje sumnje kako taj novac doista postoji, “razvezao” je jezik:

- Ne radi se o pričama, sredstva su deponirana u Barclays banci, najjačoj u Londonu. Kod mene je preslika originala čeka. Odakle vam uopće dvojbe? Ne bavim se perifernim stvarima, ovo je ozbiljan posao. Dakle, mi smo neprofitabilna organizacija, Mreža svjetske banke mladih, iza koje stoji UN. Sporazum s HNS-om postignut je još u rujnu, a sada smo osigurali spomenuti iznos. Nije HNS kazao koliko, sami smo došli do te brojke.

Markoviću ste dali “vjetar u leđa”.

- I da je Igor Štimac predsjednik, jednako bih postupio. Ispalo je da je plasirano kao podrška Markoviću. U redu, osobno, Vlatko je napravio dobre stvari za naš nogomet.

Odakle vam novac za ulaganje po principu javno-privatnog partnerstva?

- Ne mogu razotkriti baš sve. Imamo velik broj članica, jedna od njih ga je osigurala. Rok do kojeg se sredstva moraju povući je kolovoz 2011. godine.

Tko su vaše članice?

- Ne bih o tome, izdvojit ću samo jednu, to je Ministarstvo financija Republike Austrije.

Koji vam je interes?

- Kao što nam i ime govori - mladež. Omogućavanje da se bave sportom. Ništa od toga ne bi bilo bez Vlade RH, s njom je već sve definirano.

Gdje će onda biti kampovi?

- Radi se o dvije vrste. Manji, za edukaciju mladih, u svakoj od pet regija po jedan. Moj jedini uvjet je da u riječkom području to bude na Grobniku, ostale destinacije će odrediti Kuća nogometa. Drugi, veliki, trebao bi niknuti na Krku. I to s repektabilnom uvjetima, hotelima i većim brojem terena, za pripreme reprezentacija i ostalih profesionalnih momčadi. Franz Beckenbauer mi je potvrdio da bi svi klubovi iz Bavarske došli kod nas. Od Krka planiramo napraviti malu Antalyju. Ujedno bi bio povezan s Istrom, izabrat ćemo između Rovinja i Poreča, gdje će biti još jedan centar.

Golemi su to planovi, neće li vam 42 milijuna eura biti malo?

- Ako bude potrebno više... Vidjet ćemo. U utorak će o tome biti riječi na IO HNS-a.

Linker
29. rujan 2024 02:15