ŠOU NA INAUGURACIJI

Ćiru u Zadru dočekali harmonikaš i Štimac: 'Stigao je najveći hrvatski trener!'

Uz bivšega šefa u hotelu Kolovare našao se i Igor Štimac, jedan od Ćirinih sinova
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 04. rujan 2014. 19:23

Umjesto u Stanovima, susret Ćire Blaževića i novinara dogodio se zadarskom hotelu Kolovare, gdje ga je ushićeno predstavio Josip Bajlo, direktor NK Zadar: - Došao je naš najveći trener. Imali smo sreću da je bio slobodan, a od trenutka kad se doznalo da će doći cijeli je grad na nogama. Prije dva dana i župnik u Arbanasima mi je rekao da je sretan zbog svog prijatelja Ćire i da će doći blagosloviti i klub i njega – započeo je Bajlo i onda mikrofone usmjerio ispred novoga trenera.

- U ovom mom poslu, kao i vašem, stalno se treba potvrđivati. Nitko ne živi od onoga što je jednom napravio – zaključio je Ćiro i nastavio: - U Zadru je složena situacija i trebamo napraviti što navijači očekuju. Nemam pravo 'omanuti', što bi rekli moji Bosanci. Pozicija je neugodna, slijedi dosta posla jer sam vidio da Zadar igra konzervativno, tj. ne ponaša se moderno. Teško je egzistirati ako se, recimo, ne braniš s devet nego s pet, šest igrača. Koliko brzo će igrači usvojiti ono što im budem dao u zadaću ovisit će o njima. Dolazim bez predrasuda, igrat će najspremniji za najbolji učinak u delikatnoj situaciji. Zadar? Moja žena je šef, a ona je zaljubljena u Zadar, pa se ni ja nisam dvoumio - priznao je novi Zadranin koji nije propustio istaknuti kako je obavio razgovor sa svojih prethodnikom Ferdom Milinom.

- Ne krijem, pitao sam ga za sve informacije i dao mi je, a zahvalan sam mu na tomu što mi je ostavio temelj za nadgradnju – ponovio je raniju konstataciju Ćiro i okrenuo priču na očekivanja i obećanja: - Samo šarlatan daje velika obećanja, ja mogu reći samo da će se mukotrpno raditi, da će mnogi i otpasti. Dajte mi malo vremena da na najbolji način dođemo do onoga što treba, da uspostavim svoj cilj, kratko je zborio legendarni trener i potom se osvrnuo na druge koji moraju ispuniti obećanja.

- Moj će prvi zadatak biti da igrače uvjerim da će Reno Sinovčić ispoštivati obveze koje ima i što je obećao. Nema pravo to ne napraviti, znakovito će Ćiro uz poneku vezano uz spregu navijača i igrača. - Ja znam kako se vraćaju navijači. Ne dobiti i ne biti atraktivan loše je, ali može se i izgubiti ako si dao zadnju kap snage. U svakoj utakmici igrači će ginuti – zaključio je Blažević.

Igor Štimac i harmonikaš uz Ćiru

Uz bivšega šefa u hotelu Kolovare našao se i Igor Štimac, jedan od Ćirinih sinova. - Nema dvojbe da je Zadar napravio izvrstan potez. Osobno, Blaževićev angažman u ovom trenutku vidim kao nekakvo gašenje vatre, ali sam uvjeren da će on u nekim povoljnim okolnostima svojom aktivnošću moći razbuktati trajni nogometni požar u Zadru. Sigurno će Blaževićev dolazak u Zadar uzbibati svaku sportsku i nogometnu poru u gradu, a u konačnici se pitam što je hrvatski nogomet bez aktivnoga Ćire Blaževića.

A Ćiro se silno začudio kad je u holu vidio starijeg gospodina koji je imao usnu harmoniku i zvono te je na osebujan način pozdravio nazočne na ulasku na pressicu. Ćiro je u svojem stilu primijetio: - Ma daj, nismo u crkvi!, ne znajući kako je dotični, doista, zvonar u crkvi Sv.Ilije, predstavivši se : - Bogunović, ja sam taj! i odradio mali koncert. Nadalje, 'Zadar originals' natpis je na majici koju je nakon susreta s novinarima Blaževiću predao Josip Pantalon kao mali dar navijača. - Mala je! – zaključio je Ćiro, međutim, ipak ju je uspio navući preko košulje...

Linker
22. rujan 2024 05:41