Mladen Pleše
KINESKI DERBI

Ćiro pokleknuo, "bitka za Kinu" pripala Ivankoviću

U dvoboju dva hrvatska stručnjaka deblji kraj je izvukao Ćiro Blažević čiji je Shanghai Shenhua poražen od Ivankovićeva Shandong Lunenga 2-1 u derbiju Kineske nogometne lige
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 28. srpanj 2010. 19:16

ZAGREB - Tamo daleko od afera, namještanja rezultata, Lige 16... Daleko od Maksimira, Dinama i Mamića. Od Rusanove i HNS-a, Hajduka, Markovića i Brlekovića... Tisućama kilometara daleko od močvare u kojoj je zaglibio hrvatski nogomet u srijedu se odigrao nogometni derbi u kojem su naslovne uloge ponijele dvojica Hrvata.

“Bitka za Kinu” u izvedbi Ćire Blaževića i Branka Ivankovića, učitelja i učenika, otišla je ovoga puta na stranu šegrta. Iako je Ćirina momčad bila bolja i dominirala tijekom dvoboja, Shandong Luneng je u završnici preokrenuo rezultat, uzeo tri boda i zasjeo na prvo mjesto ljestvice.

Što je najzanimljivije, Tanac je pobijedio Ćiru njegovim oružjem. Pobjednički gol Weia u 83. minuti postignut je nakon skraćenog kornera i povratne lopte u sredinu. Akcija je to koju je upravo Ćiro patentirao slavne 82’ na Maksimiru.

- Kakvog ja golmana imam. Pa ovaj prvi gol bi ja u svojim godinama obranio - otkrio nam je Ćiro kojem nije preostalo ništa drugo nego da čestita Ivankoviću.

- Vidi se da je naučio posao. Gube 1-0, a moral im na najvišoj razini. Imaju svijest da su moćni i to je na kraju preokrenulo rezultat - javio se Ćiro tužnim glasom iz Kine odmah nakon što je sudac označio kraj dvoboja. Svjestan je kako Ivanković raspolaže jačim kadrom u svojoj momčadi.

- U pauzi je osnažio momčad. Doveli su igrača iz Serie A, a meni je još jedan otišao. Ne možeš tako do rezultata. Zapravo, možeš neko vrijeme, ali na koncu uvijek je klasa ta koja ispliva na površinu - bio je kratak “trener svih trenera”. Nije mu bilo do razgovora, ali nije mogao da ne zapita jel’ ima štogod novo u HNL-u.

- Ipak ja pripadam tamo. I Ivanković, i moj Dalić i njegov Magić. Unatoč silnim kilometrima koje nas dijele nije lako slušati te vijesti koje dolaze iz domovine - zavapio je Ćiro.

LJESTVICA:

1. Shandong Luneng 14 8 5 1 30-16 29

2. Shanghai Shenhua 15 8 3 4 24-18 27

Linker
07. srpanj 2024 15:00