Mladen Pleše
ODUŠEVLJEN IZBOROM

Ćiro Blažević hvali 'starog neprijatelja': Zajec nije trener, ali Vaha Halilhodžić - jest!

Svojevremeno je Halilhodžić bio veliki protivnik izbora Ćire Blaževića kao izbornika BiH i tada mu je bio rekao 'Ćiro ne može biti izbornik u državi koju ne priznaje'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. kolovoz 2010. 11:07

Kako je Miroslav Blažević prokomentirao izbor Vahida Halilhodžića za novog šefa struke maksimirskih Modrih?

- Drago mi je da je Halilhodžić izabran za trenera. Moram kazati da je on izvrstan nogometni učitelj i da je to odličan potez Zdravka Mamića!

Eto, trenerska nogometna ikona ispalila je epitete na račun Halilhodžića. Kad stručnjak poput Ćire hvali kolegu, onda je valjda jasno da je u Maksimir stigla “prava faca”.

- Halilhodžić se dokazao kao trener, iza njega stoje sjajni rezultati. Posebno je impresivan bio u Lilleu, gdje je pokazao svoju trenersku moć.

Svojevremeno, dok je Ćiro trebao preuzeti reprezentaciju BiH, u medijima se provlačilo kako je Halilhodžić bio veliki protivnik tog angažmana. Zato nam je u prvi trenutak bilo pomalo čudno da Blažević tako hvali čovjeka koji je bio protiv njegovog preuzimanja Ljiljana. Međutim, Ćiro kaže:

- Ma, to su bile samo političke igre. To sam sve izgladio s Halilhodžićem. Pamtim samo dobre stvari, kao onu kad me Halilhodžić preporučio u Nantes.

I tako, Blažević je vrlo zadovoljan što je Halilhodžić preuzeo maksimirsku klupu.

- Kao što sam kazao da Zajec nije trener, sad moram kazati kako je Halilhodžić - trener! Vjerujem da će s Dinamom napraviti dobre stvari. Trener je ipak najvažniji. Makar kod nas u Hrvatskoj to ponekad i nije tako, obično je važniji gazda.

Linker
06. listopad 2024 13:24