Cropix
REMI I ODMAH DRAMA

Cico optimist, dok Savičević zabrinuto klima glavom: 'Bojim se da će ovo loše završiti'

Kad se ugovor potpiše, onda je to zakon. Ne mogu poslije pet utakmica pustiti izbornika. Koga onda da nađem!? - kaže Dejo na upit zašto Cici ne ponudi novi ugovor
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 07. lipanj 2011. 20:11

Dejan Savićević, nogometaš ekstra klase koga je Silvio Berlusconi prozvao Genijem, ne vuče vješto samo loptu nego i konce organizacije (NS Crne Gore) kojom kormilari bez kompromisa. Stoga je i jučer, poslije sastanka s izbornikom Zlatkom Kranjčarom u trajanju od sat i pol, podvukao ne ostavljajući dvojbu:

- Nastavljamo s mnogo optimizma makar se ne slažem da nam je situacija poslije subote povoljnija.

Naime, tako se izrazio Kranjčar.

- Kao prvo, da nam je netko po ždrijebu u Varšavi rekao da ćemo nakon pet kola imati 11 bodova i dijeliti 1. mjesto s Englezima, okrenuo bih se konstatirajući da je lud. Prema tome, ovo nije očekivao nitko. Ali kad smo već došli tako visoko i tako daleko, boljelo bi da posrnemo.

Nema iluzija da će Capello i njegovi ispustiti vrh:

- Takvim reprezentacijama, kakve su i Španjolska, Italija, Francuska, Nizozemska, Njemačka, samo jednom u pet ciklusa izmakne konačno 1. mjesto u skupini.

Zato je šteta što se Matthäus provukao. Štoviše, mogao je uzeti sva tri boda?

- Mi nismo bili pravi. Da jesmo, da je bilo i malo sreće pa bi lopta umjesto na vratnici i gredi završila u mreži, danas bismo uživali.

Jesu li kadri uloviti četiri boda u tri teške, nezahvalne utakmice, što mu je priopćio izbornik?

- Drži nas nada. Zlatko je sa suprugom Elvirom ovog ponedjeljka otputovao u Zagreb. Sljedeći nastup, prijateljski, imamo 10. kolovoza u Tirani.

Zamjera li Kranjčaru što je prespavao planiranu nedjeljnu press-konferenciju?

- Nije bitno, i ja sam imao privatnih preokupacija. Znate kako, nedjelja je nedjelja. Usuglasili smo se o svemu.

Cico je malo nespokojan jer mu se ne nudi novi ugovor?

- Ponavljam stoti put: bilo bi neozbiljno pričati o tome. Kad se ugovor potpiše, onda je to zakon. Ne mogu poslije pet utakmica pustiti izbornika - koga da nađem!?

Linker
24. rujan 2024 17:24