SERIE A

Chievo u 22. kolu nanio Laziju tek drugi domaći ovosezonski poraz

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. siječanj 2013. 23:27

Nogometaši Lazija doživjeli su u 22. kolu Serije A tek drugi domaći ovosezonski poraz . Bolji od njih bio je Chievo s minimalnih 1-0.

Jedini gol na rimskom Olimpicu zabio je Alberto Paloschi u 61. minuti, iz odbijanca nakon što je prethodno Bojan Jokić uzdrmao gredu.

Napadaču Milana na posudbi u Chievu to je bio sedmi gol u 10. prvenstvenom nastupu ove sezone, te peti na gostovanjima.

Prvi ovosezonski poraz Lazio je doživio 23. rujna prošle godine kada ih je također sa 1-0 savladala Genoa. Prethodno ovom susretu nisu bili poraženi 16 uzastopnih utakmica u svim natjecanjima, te su slavili u šest puta zaredom na domaćem travnjaku.

S druge strane, Chievu je to bila tek treća gostujuća pobjeda u sezoni s kojom su, barem privremeno, skočili na 11. mjesto ligaške ljestvice.

Aktualni talijanski prvaci, nogometaši Juventusa, odigrali su tek 1-1 kod kuće protiv slabašne Genoe u sklopu 22. kola Serije A.

Protiv 18-plasirane momčadi prvenstvene ljestvice vodili su golom Fabija Quagliarelle iz 54. minute, da bi 14 minuta kasnije glavom za konačnih 1-1 zabio Marco Borriello, bivši igrač Rome koji je drugu polovicu prošle sezone proveo upravo u Juventusu.

Quagliarella je zabio nakon dodavanja Stephana Lichtensteinera s desne strane, dok je Borriello zabio iz neposredne blizine nakon ubacivanja Juraja Kucke.

Juventus je bio bolja momčad, opsjedao je gol Genoe, a potkraj susreta je Giovincov udarac iz slobodnog udarca zaustavila vratnica.

U trećoj, posljednjoj minuti sudačke nadoknade lopta je nakon ubacivanja s desne strane u ruku u kaznenom prostoru pogodila Genoina veznjaka Andreasa Granqvista, ali je glavni sudac ostao nijem. Uslijedili su burni protesti kako Juventusovih igrača, tako i klupe, ali odluka se, naravno nije promijenila.

Remi Juventusa otvorio je prostor drugoplasiranom Napoliju da se eventualnom nedjeljnom gostujućom pobjedom protiv Parme lideru primakne na samo dva boda zaostatka.

Serie A, 22. kolo:

Lazio - Chievo 0-1 (Paloschi 61)

Juventus - Genoa 1-1 (Quagliarella 54 / Boriello 68)

Redoslijed: 1. Juventus 48 (-1), 2. Napoli 43 (-1), 3. Lazio 43, 4. Inter 39 (-1)...11. Chievo 28...

Linker
22. rujan 2024 07:40