Foto: everykick.com
PREMIERSHIP

Chelsea potpisao Cavanija za 30 milijuna funti? Dolazi i Capello?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. ožujak 2012. 13:50

Odlazak Andre Villas-Boasa s mjesta trenera londonskog Chelseaja i dolazak njegovog dotadašnjeg pomoćnika Roberta di Mattea na to mjesto, probudio je donekle usnulog diva, nogometaše Chelseaja.

Prošli su Napoli u osmini finala Lige prvaka, a u prvenstvu se još uvijek bore za četvrtu poziciju koja nosi mogućnost igranja u Ligi prvaka iduće sezone.

Iako su navijači i mediji slavili Di Mattea, pitanje je hoće li se vlasnik kluba Roman Abramovič "kockati" s njim i iduće sezone, odnosno, hoće li mu nastaviti vjerovati. Jer, Abramovič je oduvijek sve stvari rješavao novcem, pa je za očekivati da će opet dovesti skupo trenersko pojačanje.

The Mail on Sunday, pak, tvrdi da je jedno od rješenja 65-godišnji Talijan Fabio Capello, koji se u zadnje vrijeme priviknuo na atmosferu na Otoku. Podsjetimo, donedavno je bio izbornik Engleske i onda je neočekivano i naglo napustio tu dužnost.

- Ne brinem se za svoju budućnost. Imam dovoljno ponuda, i reprezentativnih i klupskih - nedavno je rekao Capello.

Inače, prije petnaestak dana je Capello primio unosnu ponudu Kineskog nogometnog saveza, ali o tome još nije odlučio. Moguće je da važe i klupske ponude, a kako stvari stoje, jedna od njih bi mogla biti i iz Chelseaja.

No, The Mail on Sunday navodno saznaje da i Tottenham i Liverpool nisu imuni na Capella.

Chelsea u petak potpisao Cavanija za 30 milijuna funti?



Prema informacijama objavljenima u nedjeljnom izdanju engleskog lista The Sun, a koje prenosi portal Goal.com, u petak su zastupnici nogometaša Napolija Edinsona Cavanija u Londonu dogovarali njegov transfer u Chelsea...

Urugvajski napadač u ovoj je sezoni s 26 pogodaka u svim natjecanjima potvrdio da se radi o kalibru nogometaša za najbolje europske klubove, a prema posljednjim informacijama najbliže je prelasku u londonski Chelsea.

Prema saznanjima The Suna u petak su Cavanijevi zastupnici boravili u Londonu gdje su navodno s čelnicima Chelseaja razmatrali njihovu ponudu i uvjete prelaska na Stamford Bridge. Prema istom izvoru vlasnik kluba Roman Abramovič spreman je za 25-godišnjeg napadača na ime odštete Napoliju izdvojiti 30 milijuna funti.

Osim Chelseaja za Cavanijeve je usluge interes iskazao i Liverpool u kojem, čini se, više nemaju puno strpljenja za Andyja Carrolla kojeg su prije nešto više od godinu dana od Newcastlea otkupili za 35 milijuna funti. Jedan od aduta "redsa" svakako je i mogućnost da Cavani u napadu zaigra sa suigračem iz urugvajske reprezentacije Luisom Suarezom.

Uz Chelsea i Liverpool u kontekstu dovođenja Cavanija još su se spominjali Real Madrid, Inter i minhenski Bayern.

Linker
23. rujan 2024 21:50