Drago Sopta/CROPIX
KELAVA BRANI TRENERA

'Čačićeva odluka o slobodnim danima bila je odlična, vratit ćemo mu za to i proći dalje'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. srpanj 2012. 21:18

On je vječiti optimist, nikad od Ivana Kelave nećete čuti crne prognoze. Iako u nedjelju nije bio glasan kao obično, nedostajao je i onaj poznati osmijeh. Međutim, Kelava ne želi niti pomisliti na katastrofičan scenarij.

- Možda nam javnost i mediji ne vjeruju, ali mi apsolutno vjerujemo u sebe! - odmah je 'puknuo’ Dinamov vratar.

Samopouzdanje ga nije napustilo. Bez obzira na loš početak sezone.

- U kabini je 30 igrača, svi mi, kao i trener, stručni stožer, ljudi u klubu... vjerujemo da ćemo izbaciti Ludogorec. Jasno da bi bilo užasno ispasti, ali ja na to niti ne pomišljam. Činjenica jest da nismo dobro startali u sezonu, da u prve dvije utakmice nismo bili pravi. Međutim, nije uvijek lako odmah na početku sezone biti u pravoj formi. Naravno da smo u svlačionici svi međusobno prokomentirali te prve rezultate i igre, svjesni smo da nije bilo dobro. No, isto tako znamo da možemo mnogo bolje, samopouzdanja nam ne nedostaje.

Vjeru u uspjeh trebala je pojačati pobjeda protiv Intera, ali ona je izostala. Čime se onda hrani samopouzdanje?

- U utakmicama protiv kijevskog Dinama i Spartaka pokazali smo da možemo, bez obzira što su to prijateljske utakmice. I trener nam je rekao da nije zadovoljan kako smo izgledali protiv Intera, ali Ludogorec je nova utakmica. Uvjeren sam da ćemo nakon te utakmice pisati ljepše tonove, da će to biti prekretnica nakon koje dolaze bolji dani.

Štima li sve u svlačionici, bilo je, naime, i javnih prozivanja? Domagoj Vida u medijima je kritizirao Sammira nakon susreta u Razgradu.

- Vida je moj najbolji prijatelj i ja stoga to ne bih komentirao. Svi se sad moramo usredotočiti na utakmicu, ono što se kaže 'skupiti se’ i proći u treće pretkolo. To je naš cilj.

Ipak, baš su Kelava i najbolji prijatelj Vida kumovali pogotku Intera i bodu koji su Zaprešićani odnijeli kući...

- Bio je nesporazum, dogodilo se. Ne treba tome pridavati previše pažnje. U toliko utakmica mogu i ja jednom pogriješiti, ne događa se često, ne ponavlja se. I trener mi je rekao da me ne krivi, da sam toliko puta spasio momčad pa mi se jedna takva pogreška ne može zamjeriti. Nema brige, ja ću biti pravi bude li trebalo. Osjećam se odlično, spreman sam.

Na pripremama se sve činilo idiličnim, upravo su te utakmice protiv Dinama i Spartaka najavile svijetle trenutke na početku sezone. No, krenulo je drugačije. Je li tome kumovao i trener s ona čuvena dva slobodna dana uoči tako važne utakmice? Mnogi su igrači otišli na more, provodili se, neki su i pretjerali u partijanju...

- I sad kažem, bila je to odlična odluka! Trebalo nam je to, dobro nam je došlo. Mi koji smo bili u reprezentaciji 40 dana spavali smo po hotelima, dva su nam dana s obitelji napunila baterije. To što je trener Čačić napravio jako je pozitivino, sigurno mu želimo vratiti za taj ustupak. Nismo baš počeli s vraćanjem, ali moramo mu zahvaliti na najbolji način za sve, za to povjerenje koje ima u nas. U srijedu ćemo to i učiniti.

Znači, igrači čvrsto stoje uza svog trenera.

- Apsolutno, kako on ima povjerenja u nas, tako i mi imamo u njega!

Linker
20. rujan 2024 17:34