Damir Krajač/CROPIX
POVRATAK JERKA LEKE

'Čačića dugo znam ali me je razočarao kao čovjek, bez razloga sam bio izbačen'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. siječanj 2013. 23:14

Jerko Leko je opet 'doma’. Prošli su dani treniranja s juniorima, potpisao je novi dvogodišnji ugovor. Možemo li sad konačno doznati zašto ga je otpisao bivši trener Ante Čačić?

- Nisam neko zlopamtilo. Kad me Čačić otpisao bio sam iznenađen. Sve sam pozorno analizirao i nisam mogao pronaći niti jedan razlog zašto me bacio niz stepenice. Čačić me razočarao kao čovjek, jer ga dugo znam. Bio mi je prvi seniorski trener, imali smo korektan odnos. On ga je odlučio prekinuti. Ako mu je nešto smetalo, mogao mi je kazati.

Dobro, Čačić je kazao da kod vas nije vidio 'sjaj u očima’. To bi trebalo značiti da niste bili motivirani za Dinamov projekt?

- S tom rečenicom našao je opravdanje. Svi koji me znaju upoznati su s činjenicom da sam tip koji na travnjaku uvijek daje sve od sebe.

Rekao je bivši trener da niste s dečkima slavili nakon utakmice s Mariborom, kad je Dinamo ušao u Ligu prvaka?

- To je vrhunska glupost. Evo, tu su svi dečki, pitajte ih. Nakon Maribora svi smo u svlačionici slavili i veselili se, ma to je smiješno, nije vrijedno komentara. No dobro, bilo pa prošlo.

Kako ste doživjeli reakciju kluba? Svi smo očekivali da će Zdravko Mamić stati iza vas, da će poništiti Čačićevu odluku?

- Zdravko Mamić je stao uz mene! Rekao mi je kako je Čačić tako odlučio, a tada su rezultati bili iznimno uspješni. Kad trener ima rezultat, onda ima i otvorene ruke. Tako je to u većini klubova. Ja sam prihvatio takvo Zdravkovo objašnjenje.

Jeste li se nakon svega još čuli s Antom Čačićem?

- Nisam.

Mislite li karijeru završiti u Dinamu?

- Zašto ne? Imao sam nekih ponuda, ali želio sam ostati ovdje. Objeručke sam prihvatio ponudu za novi ugovor. Ovdje se osjećam ugodno, vidim da me stvarno žele. Zdrav sam, nisam imao nikakvih ozljeda, ako se tako nastavi, računam da ću igrati dok god vidim da mogu držati razinu koja se od mene očekuje.

Linker
22. rujan 2024 14:37