Tom Dubravec/CROPIX
PREPUCAVANJE PRED DERBI

Čaćić: Bandić nas motivira! Ćiro: J...š to kad Dinamu treba Bandić kao dodatni motiv!

Bandić se na neprimjeren način obrušio na sportaše svoga grada! Osim Madrida samo grad Zagreb zastupljen u sportovima kao što su nogomet, rukomet, košarka...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. studeni 2012. 12:58

Dinamo će sutra u Kranjčevićevoj zaigrati bez Sammira, kojeg muči ozljeda tetive! Treninzima s normalnim kapacitetom hrvatski reprezentativac priključuje se u ponedjeljak. Plavi dečki vrlo ozbiljno shvaćaju ogled s gradskim suparnikom, jučer navečer otišli su u karantenu.

- Gledajući ljestvicu, mi smo apsolutni favoriti, Dinamo je prvi, Zagreb je posljednji. Međutim, taj ogled ima poseban naboj. Ima razloga, zar ne? Zagreb želi uhvatiti priključak, sačuvati prvolgaški status, Dinamo želi ostati u dobrom ozračju kako bi sačuvali mirnoću pred ove zadnje utakmice polusezone, posebnu onu s Dynamom iz Kijeva - kaže trener Ante Čačić

Iako su zadnji, Čačić na Zagreb ne gleda kao na 'mačji kašalj'.

- Zagreb ne zaslužuje to posljednje mjesto. Imaju kvalitetan izbor igrača, kontinuitet u selekciji, te na kraju krajeva, vodi ih trener svih trenera. Znajući na koji način Ćiro galvanizira momčad, siguran sam da će biti dobri, a Ćiro će učiniti sve da protiv svog Dinama budu - najbolji! Htjet će nas iznenaditi. Mi ćemo učiniti sve da se to ne dogodi.

Dobro, Ćiro je starao s dva poraza, što može napraviti?

- Pa, imao je dvije neugodne utakmice, s Hajdukom i Slaven Belupom. Ima još dosta ogleda do kraja, vjerujem da će Ćiro pronaći način da Zagreb sačuva prvoligaški status. To mu od srca želim.

Jeste li dobri s Ćirom Blaževićem?

- Jesam, dobar sam s Ćirom. Ali napravit ću sve da ne izjednači skor jer ga vodim s 2:1! Dva puta je od mene gubio kad je bio trener Dinama, u vrijeme dok sam vodio Dubravu i Inker, a jednom me pobijedio kad sam bio trener u Kamen Ingradu.

Rekao je zašto posebno cijeni i štuje Blaževića.

- Kad je bilo jako popularno pljuvati po prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, on to nije činio i to ne mogu nikad zaboraviti. Tu je pokazao veličinu. O njemu kao treneru također je sve rečeno, naslov s Dinamom 1982. godine, bronca u Francuskoj...

Kako je Čačić doživio nedavna prepucavanja između Zdravka Mamića i Ćire Blaževića?

- Sigurno je da takva prepucavanja ne idu u korist nogometa. Teško je tu biti sudac. Naš izvršni predsjendik i Ćiro znaju se dugi niz godina. Siguran sam da će i dalje biti 'svoji'.

Pitali smo Čačića tko su najbolji igrači Pjesnika i dali bi netko od njih mogao igrati u Dinamu?

- Zagreb ima nekoliko zanimljivih igrača. Pavlović, Šovšić, Abdurahimi...

Onda je Ante Čačić skrenuo s nogometnih tema. Kazao je da Dinamo ima motiva da nokautira Zagreb, a kao poseban naveo je ovaj.

- Izjava gradonačelnika Milana Bandića!

Da vas podsjetimo, Bandić je kazao kako se igrači Dinama vuku kao prebijene mačke.

- Bandić se na neprimjeren način obrušio na sportaše svoga grada! Htio bih ga podsjetiti da je osim Madrida samo grad Zagreb zastupljen na velikoj europskoj sceni u sportovima kao što su nogomet, rukomet, košarka, vaterpolo... To su jedina dva grada u kojima u tim popularnim sportovima stoluje Liga prvaka. To bi trebala biti ponos i dika ne samo gradonačelnika, već svih nas koji živimo u ovom gradu!

Tako je eto, Bandić dobio 'po prstima'. A trebao bi danas dobiti i 'po piksi'.

- S obzirom da je gradonačelnik najveći sponzor nogometnog kluba Zagreb, to je dodatni motiv za mene, moje igrače i sve nas u Dinamu! Ta Bandićeva izjava je vrlo poticajna za nas i nadam se da je došla do ušiju igrača - zaključio je Čačić.

Trener Zagreba, Miroslav Blažević osvrnuo na pres konferenciciji na riječi Ante Čačića kako je gradonačelnik dodatni motiv za njega i njegove igrače.

- Ako im je potreban Bandić da bi bili motivirani, onda j...š to. Čačić koristi banalne detalje za psihološku pripremu, a to nije za podcijeniti - obrušio se Ćiro u svom stilu.

Ćiro Blažević pobrinuo se da uvertira nedjeljnom gradskom derbiju bude živa i zabavna, kao i da vatra njegovih minobacača odnese i poneku kolateralnu žrtvu. Prije svih Romea Jozaka.

- Ne misliš li ti Jozak da si zapravo zreo za Vrapče kada najtrofejnijeg hrvatskog trenera pozivaš na sučeljavanje? Trebaju mi samo tri minute da dokažem kako si običan šarlatan bez ikakve reference! Lansirali su svojedobno reklamu o nekakvoj njegovoj kazeti. Pogledao sam i uvjerio se da je to nešto strašno. Jedna vježba. I on je danas šef legendarnom Ivanu Gudelju. E pa Šukeru, ne ide ti na čast što sti to dopustio - rigao je vatru Zagrebov trener.

Linker
22. rujan 2024 01:47