ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Action Press/shutterstock Editorial/profimedia
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: Show Nike Kovača i nastavak sjajnog niza Wolfsburga! Do vrha napunio mrežu prvoj senzaciji Bundeslige

Hrvatski stručnjak prebrodio je sve probleme s početka sezone i upisao petu pobjedu u nizu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 21. siječanj 2023. 17:39

U 16. kolu Bundeslige, prvom od zimske pauze, Niko Kovač sa svojim Wolfsburgom ‘razbio‘ je sastav Freiburga s visokih 6:0 i tako stigao do pete ligaške pobjede u nizu. Bartol Franjić ostao je na klupi za pričuve, a Josip Brekalo nije bio u sastavu.

Show Wolfsburga započeo je pogotkom Patricka Wimmera (2‘) u prvoj akciji, a kasnije su još zabijali Jonas Wind (28‘, 37‘),Yannick Gerhardt (55‘) i Ridle Baku (80‘). ‘Vukovi‘ su slavljen na svojoj Volkswagen Areni preskočili Borussiju Dortmund i stigli na šesto mjesto ljestvice, no s utakmicom manje od crno-žutih.

SVE POGOTKE U 6:0 SLAVLJU WOLFSBURGA POGLEDAJTE OVDJE

Kovač nastavlja raditi fantastičan posao, posljednji ligaški poraz upisao je u rujnu, a od onda je iz svake utakmice izvukao barem bod. Kakav preporod u odnosu na početak sezone.. S druge strane, teško stradali Freiburg, koji je dosad slovio kao senzacija sezone na račun drugog mjesta, propustio je iskoristiti jučerašnji ‘kiks‘ Bayerna te ostaje pet bodova iza vodećih Bavaraca, ali na četvrtoj poziciji.

U ostalim utakmicama 16. kola Bundeslige Union Berlin preokretom je slavio 3:1 nad Hoffenheimom. Gosti su poveli preko Beboua (43‘), ali Doekhi (73‘, 89‘) je poravnao, a potom i okrenuo stanje na semaforu. Za 3:1 zabio je Leweling (90+6‘). Andrej Kramarić igrao je od 67. minute.

Eintracht Frankfurt na svom je terenu nadigrao Schalke s 3:0 golovima Lindstroma (22), Borrea (84‘) i Bute (90+1‘). Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić odigrali su cijelu utakmicu. Eintracht se tako probio na drugo mjesto ljestvice s 30 bodova, koliko na trećem broji i Union Berlin.

Stuttgart i Mainz remizirali su 1:1, za domaćine je poentirao Guirassy (36), a Ingvartsen je poravnao s bijele točke četiri minute kasnije. Mreže su mirovale u drugom dijelu. Borna Sosa nije bio u sastavu Stuttgarta zbog ozljede. Bochum je s 3:1 slavio nad Herthom i tako izašao iz zone ispadanja. Ivan Šunjić igrao je za poraženu momčad do 64. minute.

Linker
27. travanj 2024 08:25