MAX ELLERBRAKE
GROZNA FORMA

VIDEO: Majer asistencijom prerezao gostujuću obranu i zamalo usrećio Kovača kojemu se opasno trese stolica

Bivšem izborniku Vatrenih prijeko su potrebno bodovi ako želi sačuvati posao
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 13. siječanj 2024. 21:03

Wolfsburg Nike Kovača nastavlja nizati loše rezultate. Nakon jedne pobjede i tri poraza u posljednje četiri utakmice, danas su na gostovanju kod Mainza odigrali samo 1:1.

Gosti su poveli u 12. minuti kada je Lovro Majer sjajnom sa sredine terena uposlio Václava Černýja, koji se sjurio prema kaznenom prostoru i doveo goste u vodstvo.

VIDEO MAJEROVE ASISTENCIJE POGLEDAJTE OVDJE.

Konačnih 1:1 postavio je Silvan Widmer golom u 61. minuti. Wolfsburg je ovim rezultatom ostao na desetom mjestu s 20 bodova te su im mjesta koja vode u Europu sve dalja.

Klub Nike Kovača i uoči ovog susreta bio je u groznoj formi. Tako su i priče o otkazu postale sve glasnije te su bivšem izborniku Vatrenih prijeko potrebno bodovi ako želi sačuvati posao.

Lider prvenstva Bayer Leverkusen došao je do treće uzastopne pobjede na gostovanju kod Augsburga. U utakmici u kojoj nisu briljirali došli su do pobjede golom Exequiela Palaciosa u 94. minuti. Leverkusen je uspio doći do pobjede u utakmici u kojoj su imali pregršt izostanaka zbog ozljeda i odlaska igrača na Afrički kup nacija.

Sada su četiri boda ispred Bayerna koji ima utakmicu više. Cijelu utakmicu za goste odigrao je hrvatski reprezentativac Josip Stanišić, dok je Dion Drena Beljo za Augsburg ušao u 80. minuti.

Nenad Bjelica je sa svojim Union Berlinom došao do velikog boda na gostovanju kod Freiburga. Njegova ekipa je izdržala sve napade Freiburga i uspjela zaraditi važan bod u borbi za ostanak. Na kraju je završilo 0:0. Josip Juranović je igrao do 88. minute.

Borussija Dortmund slavila u Darmstadtu

Borussia Dortmund pobijedila je u subotu navečer u gostima "fenjeraša" Darmstadt 3:0 i vratila se na tri boda udaljenosti od četvrtog mjesta koje zauzima Leipzig, a Jadon Sancho je upisao asistenciju u svojoj povratničkoj utakmici za "žuto-crne".

Pobjeda izvojevana u Darmstadtu, predgrađu Frankfurta, u kombinaciji s porazom Leipziga, omogućuje igračima Edina Terzića da se vrate u utrku za Ligu prvaka.

Juliana Brandta idealno je poslužio Jamie Bynoe-Gittens za prvi gol u 24. minuti, Marco Reus je udvostručio vodstvo u 77. na dodavanje Sancha, a Youssoufa Moukoko postigao je treći gol za Dortmund u dodanom vremenu.

Dortmund nije pobijedio niti u jednoj bundesligaškoj utakmici od 25. studenog, otkad je imao četiri utakmice bez pobjede, ubilježivši tri remija i poraz.

Linker
26. travanj 2024 15:22