Andrej Kramarić

 Hasan Bratic/sipa Press/profimedia
VATRENI U FORMI

VIDEO Kramarić pogotkom spasio momčad poraza, mladi Hrvat debitirao u dramatičnoj pobjedi Bayerna

Niko Kovač upisao je novi bod, a Lovro Majer odigrao je 71 minutu za Wolfsburg
Piše: SNObjavljeno: 27. siječanj 2024. 18:20

Bundesligaško kolo pod brojem 19 pokazalo se sretnim za Andreja Kramarića. Hrvatski reprezentativac stigao je do sedmog ovosezonskog pogotka u njemačkom prvenstvu. Preciznim udarcem s bijele točke zatresao je mrežu za 1:1 izjednačenje Hoffenheima u ogledu s Heidenheimom i, ispostavilo se, postavio konačni rezultat.

Novoligaš je iznenadio domaćine u PreZero Areni pogotkom Erena Dinkcija u 29. minuti, da bi nepunih 20 minuta kasnije, duboko u sučevoj nadoknadi prvog dijela, Kramarić vratio Hoffenheim u život. Benedikt Gimber igrao je rukom u svojih 16 i skrivio kazneni udarac u korist protivničke momčadi. Sudac Tobias Welz na prvu nije ništa dosudio, no pomoćnik iz VAR sobe sugerirao mu je da pregleda situaciju pred ekranom, nakon čega je pokazao na bijelu točku.

Kramarić je zapucao mirno i precizno, vratar Kevin Muller nije se uspio snaći i u sedmoj minuti nadoknade prvog dijela moglo je krenuti slavlje Hoffenheima.

KRAMARIĆEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

Kramarić je već jednom zabio Heidenheimu ove sezone, bilo je to u drugom kolu Bundeslige. Također je hrvatski reprezentativac bio precizan s 11 metara za pogodak u 90. minuti, a vrijedan prve Hoffenheimove pobjede u sezoni.

Nogometaši Bayerna slavili su na gostovanju kod Augsburga s 3-2 i ostali pratitelji lideru Bayeru.

Bavarci su slavili golovima Aleksandra Pavlovića (23.), Alphonsa Daviesa u sudačkoj nadoknadi prvog dijela i Harryja Kane u 58. minuti. Oba pogotka domaćina postigao je Ermedin Demirović, i to u 52. i četvrtoj minuti nadoknade drugog poluvremena. Manuel Neuer je u 88.minuti obranio penal Michelu.

Hrvatski napadač Dion Drena Beljo ušao je u 62. minuti za Augsburg, koji je doživio osmi poraz u sezoni te se nalazi na 12. mjestu s 21 bodom. Hrvatski igrač Lovro Zvonarek (19 godina) upisao je prvi nastup za Bayern ulaskom u igru pred sam kraj, u sedmoj minuti nadoknade. Bayern je s nova tri boda došao na njih 47, jedan manje od vodećeg Bayera koji svoj susret igra u večernjem terminu.

POGOTKE S UTAKMICE AUGSBURG - BAYERN POGLEDAJTE OVDJE

U Stuttgartu su igrale treća i četvrta momčad sezone. Domaći su vodili 2-0 golovima Deniza Undava i Enza Millota, ali je tada za goste na scenu stupio Šeško koji je preciznim udarcem glavom u 32. minuti smanjio na 1-2. No, nastavak je bio sličan, domaći su prednost povećali golom Jamieja Lewelinga, nekoliko minuta kasnije Lois Openda smanjio je na 2:3 za Leipzig.

No već minutu kasnije domaći imaju prednost od 4-2 nakon drugog pogotka Undava. Isti je igrač u 75. minuti postigao i treći pogodak na utakmici.

Wolfsburg i Koeln odigrali su 1-1, a Lovro Majer je igrao do 71. minute.

Linker
26. travanj 2024 23:45