ANDREAS GORA Dpa Picture-alliance Via Afp
Pobjeda Uniona

VIDEO Kaos u okršaju Kovača i Bjelice: Vatrenom se ukazivala liječnička pomoć, utakmicu obilježili prekidi

Zanimljiv je bio i sudar Augsburga i Leipziga na kojem su asistencije upisali Jakić i Olmo
Piše: SNObjavljeno: 10. veljača 2024. 18:15

Union Berlin slavio je s 1:0 u sudaru hrvatskih stručnjaka - bivšeg trenera Dinama Nenada Bjelice koji se vratio nakon tri utakmice suspenzije i bivšeg izbornika Vatrenih Nike Kovača koji je na klupi Wolfsburga.

Također, na terenu je bio veznjak hrvatske reprezentacije Lovro Majer, a na tribinama je dvoboj ispratio Josip Juranović koji je zbog ozljede već neko vrijeme izvan stroja.

image
SPORTS PRESS PHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Sports Press Photo/ddp Usa/profimedia
image
ANDREAS GORA Dpa Picture-alliance Via Afp

U 11. minuti odvila se dramatična scena kada su se Unionov veznjak András Schafer i naš Lovro Majer sudarili glavama. Dugo je trajao prekid te su obojica završili pored travnjaka dok im se ukazivala liječnička pomoć. Srećom, obojica su završili samo s povezom na glavi pa su se vratili u igru.

VIDEO SUDARA GLAVAMA POGLEDAJTE OVDJE.

Sedamnaest minuta kasnije susret je bio prekinut. Glavni sudac Matthias Jöllenbeck poslao je nogometaše u svlačionicu jer su navijači zasuli travnjak teniskim lopticama.

VIDEO NAVIJAČKOG PROTESTA POGLEDAJTE OVDJE.

Njihov je protest usmjeren Njemačkome nogometnom savezu koji je omogućio strancima ulaganje u domaći nogomet.

Nakon desetak minuta dvoboj je nastavljen, međutim u 44. minuti navijači su ponovno zasuli travnjak lopticama, i to s gostujuće Wolfsburgove tribine.

Sudac Jöllenbeck odmah je pozvao kapetane obiju momčadi koji su potom pošli pred tribine kako bi umirili navijače.

VIDEO DRUGOG NAVIJAČKOG PROTESTA POGLEDAJTE OVDJE.

Sa stadionskih se zvučnika začula obavijest da će utakmica biti definitivno gotova ako loptice završe na terenu i treći put...

Union je poveo 1:0 u 26. minuti (!) sudačke nadoknade prvoga dijela kada je, nakon ubacivanja Kevina Vollanda iz kornera, mrežu glavom zatresao Danilho Doekhi.

Utakmica je na kraju ipak nastavljena, ali rezultat se nije mijenjao i Union je upisao tri vrijedna boda.

Asistencije Jakića i Olma

Darmstadt je osvojio važan bod na gostovanju u Moenchengladbachu, odigravši 0-0. Bartol Franjić je kod gostiju bio u početnoj postavi, ali je već u ranoj fazi dvoboja ozlijedio kvadriceps i već je u 11. minuti morao biti zamijenjen. Matej Maglica je odigrao cijelu utakmicu u zadnjem obrambenom redu Darmstadta.

Augsburg je protiv RB Leipziga uspio osvojiti bod pred svojim navijačima odigravši 2-2, a asistent za drugi pogodak domaće momčadi bio je povremeni hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić. Vodstvo Augsburgu donio je Phillip Tietz u 35. minuti. Samo četiri minute poslije izjednačio je Lois Openda, a u 52. minuti gosti su poveli. Strijelac je bio slovenski reprezentativac Benjamin Šeško, a asistent Dani Olmo.

U 60. minuti Augsburg je izjednačio golom Ermedina Demirovića.

Gosti su mogli do pobjede u 82. minuti, ali je domaći vratar Finn Dahmen obranio kazneni udarac Loisu Opendi.

Kristijan Jakić je odigrao cijelu utakmicu za Augsburg koji je s 23 boda na 11. mjestu.

Bez pobjednika je završio i dvoboj Eintrachta i Bochuma u Frankfurtu, a konačan rezultat je bio 1-1. Omar Marmoush je u 14. minuti doveo Eintracht u vodstvo, a samo tri minute poslije izjednačio je Moritz Broschinski.

Heidenheim je iznenadio Werder u Bremenu i slavio s 2-1. Sva tri pogotka su pala u razmaku od sedam minuta. Lennard Maloney (12) i Jan Niklas Beste (18) su donijeli dva gola prednosti gostima, a Romano Schmid (19) je prepolovio zaostatak. No, u preostalih više od 70 minuta igre pogodaka više nije bilo pa je Heidenheim došao do sedme pobjede u sezoni i s 27 bodova skočio na osmo mjesto. Werder je deseti s bodom manje. (Hina)

Linker
26. travanj 2024 05:54