Lovro Majer

 SCREENSHOT
KOVAČU SAMO BOD

VIDEO Izvrsna partija Lovre Majera: Vatreni magičnim potezom namjestio preokret, no veselje je kratko trajalo

Hrvatski stručnjak s Wolfsburgom ne zna za pobjedu četvrtu ligašku utakmicu u nizu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 05. studeni 2023. 17:30

U prvoj nedjeljnoj utakmici 10. kola njemačkog prvenstva Wolfsburg i Werder remizirali su 2:2 na Volkswagen Areni. Trener domaćih Niko Kovač ni četvrtu utakmicu u nizu nije uspio uhvatiti tri boda, a u konačnici je morao braniti remi s igračem manje nakon što je kapetan Lacroix dobio drugi žuti karton u 88. minuti.

Već u sedmoj minuti Werder je poveo pogotkom Marvina Duckscha iz slobodnog udarca, da bi pola sata kasnije Vaclav Černy razveselio domaće navijače. Čeh je u odličnoj formi, u prošlom ogledu zabio je prvijenac u dresu Vukova za 1:0 pobjedu nad RB Leipzigom u Kupu Njemačke, da bi sada ponovno zatresao mrežu.

Trenutak utakmice ipak pripada Lovri Majeru. Hrvatski reprezentativac odigrao je čitavih 90 minuta, a u 59. sjajnim potezom namjestio gol za preokret. Joakim Maehle poslao je oštru nisku loptu prema petercu, a Majer je majstorski petom blago promijenio smjer lopte, koja je došla kao naručena Kevinu Paredesu za 2:1 vodstvo Wolfsburga.

ASISTENCIJU MAJERA I POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE

Veselje je kratko trajalo, samo šest minuta kasnije Werder je izjednačio pogotkom Rafaela Santosa Borrea. Kolumbijac na posudbi iz Eintrachta drugim je ligaškim golom u sezoni postavio i konačni rezultat.

Prema aplikaciji SofaScore, Majer je najbolje ocijenjeni igrač svoje momčadi (7.6) uz Joakima Maehlea. Hrvatski reprezentativac zabilježio je čak četiri ključna dodavanja, pored toga i dva (od tri) uspješna driblinga. Krajem listopada zabio je prvijenac (Augsburgu u 2:3 porazu) u dresu Wolfsburga, sada je stigla i druga asistencija. Polako, ali sigurno, Lovro Majer poprima sve bolja izdanja.

Wolfsburg broji 13 bodova na devetom mjestu ljestvice, dok je sastav iz Bremena 12. s tri boda manje. Idući Kovačev izazov bit će gostovanje kod Borussije M‘Gladbach za pet dana, dok će Werder u idućem kolu ugostiti Eintracht iz Frankfurta.

Linker
27. travanj 2024 23:08