Joško Gvardiol, barem za sada, ostaje u Leipzigu

 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
PIŠE ATHLETIC

Veliki preokret u slučaju Joška Gvardiola, zbog jednog igrača mu propada transfer karijere?

City i 27-godišnji branič su dogovorili ostanak, trebao bi postati ključni igrač u planovima Pepa Guardiole
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. srpanj 2022. 13:01

Nedavno se pojavila vijest kako je Pep Guardiola jako zainteresiran za dovođenje Joška Gvardiola u Manchester City. Hrvatskom braniču je, barem za sada, izgleda propao transfer karijere jer je City u zadnji tren odustao od prodaje svojeg stopera Nathana Akea u Chelsea. Iako je sve izgledalo kao da je gotovo, novinar Athletica David Ornstein tvrdi kako Ake ostaje u Cityju gdje će biti ključni igrač.

"Nathan Ake ostaje u Manchestser Cityju. Chelsea ga jako želi, ali City će ga prodati samo ako daju za njega koliko se traži. Kako se to nije gododilo, City i 27-godišnji branič su odlučili da Ake ostane u klubu i postane ključni igrač u planovima Pepa Guardiole", tvrdi Ornstein.

Ake je ranije igrao za Chelsea iz kojeg je 2017. godine otišao u Borunemouth odakle ga je prije dvije godine doveo City za 45 milijuna eura. Sada se trebao vratiti u Chelsea, sve je navodno bilo i dogovoreno i ostale su tek gormalnosti, ali onda je došlo do velikog obrata i sve je propalo.

Ake je inače htio otići iz kluba jer je bio tek četvrti izbor iza Rubena Diasa, Aymerica Laportea i Johna Stonesa, ali izgleda da mu je Pep Guardiola dao garancije da će imati bolju poziciju u klubu pa više ne forsira odlazak. To ujedno znači i da Joško Gvardiol ovoga ljeta neće pojačati City i barem za sada ostaje u Leipzigu koji ga je prošlog ljeta doveo iz Dinama za 18 milijuna eura.

Linker
21. travanj 2024 01:41