Josip Stanišić i igrači Bayera

 SEBASTIAN EL-SAQQA Dppi Via Afp
POVRATAK NA STARO

Vatreni napušta ekipu koja je zaludila nogometni svijet. Agent otkrio njegov plan za budućnost

U klubu će ga dočekati i novo lice, što bi mogao biti veliki plus
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 10. ožujak 2024. 16:47

Premda je u samo nekoliko navrata zaradio ozbiljnu šansu, Josip Stanišić još jednom pokušat će izgraditi status u Bayern Munchenu. Uvaženi Bild piše da su agenti hrvatskog reprezentativca potvrdili očekivani scenarij: branič Vatrenih po završetku sezone napušta Bayer Leverkusen i vraća se na Alianz Arenu.

Nije to iznenađenje, budući da Stanišićeva jednosezonska posudba nije podrazumijevala i stavku otkupa ili produženja vijeka trajanja. Po svemu sudeći, Bayer neće otvarati nove pregovore sa Stanišićem, stoga se 23-godišnji Hrvat vraća u Bavarsku koja, pak, nikako neće biti ista.

Naime, na koncu sezone Thomas Tuchel napušta klub, a upravo bi to mogao biti plus u Stanišićevoj situaciji. Upravo mu je Tuchel zatvorio vrata prve postave, iako je prethodno naprasno smijenjeni Julian Nagelsmann ponudio Stanišiću nekoliko supervažnih utakmica, tako i onu u Ligi prvaka protiv Paris Saint-Germaina.

image

Josip Stanišić i igrači Bayera

SEBASTIAN EL-SAQQA Dppi Via Afp

Uprava Bayerna nedavno je poručila Tuchelu da će spakirati kofere u lipnju, a zasad neuspješni trener nalazio se na meti kritičara iz "stotinu" razloga. Upravo je Stanišićeva posudba u Bayer bila jedna od njih, pogotovo kada je Vatreni zatresao bavarsku mrežu u 3:0 pobjedi u derbiju. Bild je pisao da je Tuchel morao inzistirati na povratku Stanišića tijekom zime jer je to, kažu, bio izvediv pothvat, a Bayern je ostao na samo jednom desnom beku (Mazraoui).

Za to vrijeme, Stanišić je na licu mjesta proživljavao još uvijek aktualne najljepše dane u modernoj povijesti Leverkusena. Klub pod Xabijem Alonsom čvrsto drži prvu poziciju ljestvice i velike su šanse da će uskoro proslaviti naslov njemačkog prvaka.

Bilo bi vrlo zanimljivo promatrati tu situaciju sa Stanišićeve pozicije. Vatreni bi tada proslavio titulu, a idućeg dana stigao u pokisli Bayern. Sa slavlja na "sprovod".

Linker
10. ožujak 2024 16:47