Ivan Prtajin

 UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp
NAKON SJAJNE SEZONE

U jednu od najjačih liga svijeta stiže još jedan Hrvat: Bivši napadač Hajduka na korak do transfera karijere

Union kao rješenje za nedostatak postignutih golova vidi Ivana Prtajina
Piše: SNObjavljeno: 12. lipanj 2024. 10:54

Hrvatska je nadomak novom predstavniku u najvišem rangu njemačkog nogometa. Nakon što je jučer Nediljko Labrović potpisao za Augsburg, blizu transfera u prvoligaški klub sada je i Ivan Prtajin.

Hrvatski napadač iza sebe ima sjajnu sezonu s Wehen Wiesbadenom u ‘Cvajti‘. Iako je nakon poraza u doigravanju ispao iz Bundeslige 2, Prtajin je na individualnoj razini pružao izvrsne golgeterske partije i tako pobudio interes brojnih klubova. A kako navodi njemački Kicker, za Prtajina je najviše zagrizao Union Berlin te je 28-godišnji napadač na korak od prelaska u glavni grad.

Iza Uniona je vrlo turbulentna sezona u kojoj do zadnjih sekundi nisu bili sigurni u svoj prvoligaški status. Dapače, pogotkom u 92. minuti u zadnjem kolu protiv Freiburga uspjeli su izbjeći ‘opasnu‘ zonu. Svoj obol u burnoj sezoni ostavio je jasno i Nenad Bjelica, koji je zbog loših rezultata smijenjen dva kola prije kraja prvenstva. Sve u svemu, jedna je stvar bila evidentna tijekom cijele sezone - Unionu je kritično falio efikasni napadač.

Sezonu su završili s tek 33 postignuta pogotka po čemu su treća najgora momčad lige, a kao rješenje za taj problem vide upravo Prtajina. Bivšeg igrača Hajduka krase izražene fizičke predispozicije i sposobnost zadržavanja lopte, a iz Uniona smatraju da bi se Prtajin kao takav savršeno uklopio u njihov sustav. Prtajina odlikuje sjajna skakačka igra, time i dobar udarac glavom, a Union je poznat kao momčad koja se itekako oslanja na prekide.

Da Prtajin nije ‘bilo tko‘ sugerirao je jednom prilikom i legendarni Bastian Schweinsteiger, kada je hrvatski napadač svojevremeno briljirao s dva pogotka protiv Leipziga. Tada je slavni njemački nogometaš kao stručni komentator oduševljeno govorio o napadaču, usporedivši ga čak s Robertom Lewandowskim, a poslije utakmice otišao mu je i osobno uručiti pohvale.

Prtajin je ove sezone u dresu Wehena postigao 16 golova u prvenstvu i DFB Pokalu. U seniorskoj karijeri odigrao je tek jednu utakmicu za Bijele, a osim za Hajduk i Wehen igrao je za Dugopolje, Rodu, Schaffhausen i Olimpiju. Sada mu se smiješi transfer karijere, a otkupna klauzula koju bi Union aktivirao navodno iznosi tek oko milijun eura.

Linker
12. lipanj 2024 11:00