Gvardiolova proslava novog gola

 JOHN MACDOUGALL Afp
DUGOROČNO RJEŠENJE

Transfer iz snova: Ako se ovo dogodi Vatreni sigurno ruši rekord? Trebao bi naslijediti 38-godišnju legendu

Gvardiol bi vrlo lako mogao probiti rekord vrijednosti transfera kada su u pitanju hrvatski nogometaši
Piše: Dean BauerObjavljeno: 12. ožujak 2023. 08:47

Nogometna je Engleska, odnosno Premiership, odavno upoznala Guardiolu, a od ljeta bi mogla i Gvardiola. Hrvatskog reprezentativca, otkriće SP u Kataru, poprilično "vruću robu" na nogometnom tržištu. Obrambeni igrač RB Leipziga na istoku će Njemačke po svemu sudeći ostati još koji mjesec. Do kraja ove sezone, a onda... Upućeni analitičari tvrde da mu Engleska ne gine". Liverpool, Manchester City su živo zainteresirani, ali je navodno najviše "zagrizao" Chelsea.

U biti, City i Blues su poprilično ozbiljno opcije, iako se spominjao i Tottenham neko vrijeme. Pep Guardiola je jednom zgodom ishvalio svojeg gotovo pa prezimenjaka. Chelsea je u stopersku liniju doveo Benoita Badiashilea koji igra baš na Gvardiolovom mjestu, stoga jer je nemoguća svejedno opcija dovođenja Hrvata stoga jer bi defenzivni bio neka vrst dugoročne opcije, zamjene za Brazilca Thiagu Silvu koji je ipak u 38. godini. Čak 17 više od Gvardiola. Mladi defenzivni Vatreni vrlo bi lako mogao probiti rekord glede vrijednosti transfera kada su u pitanju hrvatski nogometaši. Ne treba se previše čuditi ako cijeli posao u ljeto dosegne i troznamenkastu svotu, u milijunima eura dakako.

image

Thiago Silva

INA FASSBENDER Afp

Gvardiol je u subotu zabio i svoj treći gol za RB Leipzig ove sezone. U jučerašnjoj pobjedi 3:0 protiv Borussije Monchengladbach Hrvat je postigao treći pogodak svoje momčadi, to mu je drugi pogodak u četiri susreta.

POGODAK JOŠKA GVARDIOLA POGLEDAJTE OVDJE

Kolega novinar Christian Falk iz Londona, vrlo dobro upućen u tematiku nogometnih transfera na Otoku navodi za portal "The Hard Tackle"

"Oba kluba (City i Chelsea) imaju prednost u odnosu na Liverpool i Tottenham. U konačnici, klub koji ponudi 100 milijuna eura na ljeto će imati najbolje šanse dobiti Gvardiola i, kao što su mnogi više nego svjesni, City i Chelsea imaju novac za financiranje takvog posla".

Činjenica je da tu postoji odštetna klauzula koju je RB Leipzig stavio u ugovor i ona nije mala, ali....

image
DMITRY RUKHLENKO/IMAGEBROKER/PROFIMEDIA Dmitry Rukhlenko/imagebroker/profimedia

"Važno je napomenuti da Gvardiol želi otići na ljeto ako se ukaže prilika u Premiershipu. Nije važno što njegova oslobađajuća klauzula (112 milijuna eura) vrijedi samo do 2024. godine. Jednostavno rečeno, Hrvat neće prihvatiti da RB Leipzig zaustavi njegov potencijalni odlazak, ako na vrata stigne ponuda od 100 milijuna eura. Želi ići u Premiership, po mogućnosti ovog ljeta, a ne sljedećeg, unatoč tome što je potpisao novi ugovor s njemačkim klubom do 2027. godine".

Sigurno je da bi za Gvardiola u Chelseaju puno dobrog mogao reći njihov kapetan Mateo Kovačić, ali jednako tako ne valja iz kombinacija isključiti niti Liverpool. Nijemac na klupi sastava s Anfield Roada osim odličnog uvida dakako i u Bundesligu i sve što se ondje događa, zbiva ili "rađa", voli davati priliku mladim igračima, a "kapnuti" ć i nešto novca u Liverpoolovu blagajnu od Lige prvaka. Iako, kada je novac u pitanju, tu baš ne treba zdvajati puno imaju li neki klubovi na Otoku novac ili ne. To je ondje jako rijetko problem.

Linker
28. travanj 2024 21:26