Ivan Šunjić i trener Pal Dardai

 SEBASTIAN RäPPOLD/MATTHIAS KOCH/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Sebastian Räppold/matthias Koch/imago Sportfotodienst/profimedia
ODIGRAO ZADNJU UTAKMICU

Teška kazna za Hrvata: Bivši dinamovac suspendiran do kraja sezone, sigurno napušta klub!

Naš igrač na posudbi suspendiran je do kraja sezone, jasno je da njemački klub neće otkupiti njegov ugovor
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 26. travanj 2023. 11:14

Ivan Šunjić odigrao je svoje za Herthu. Još ranije je bilo jasno da berlinski klub neće iskoristiti klauzulu i za dva milijuna eura otkupiti ugovor od engleskog drugoligaša Birminghama, a nakon što ga je u nedjelju trener Pal Dardai potjerao s treninga, 26-godišnjak je suspendiran do kraja sezone i na njega Mađar ne računa u borbi za ostanak u ligi.

Njemački klub je kao razlog izbacivanja naveo "manjak discipline", no tamošnji mediji prenijeli su detalje svađe koja je kulminirala Šunjićevim odstranjivanjem.

Šunjić je stigao proteklog ljeta na posudbu iz Birminghama, činilo se tada da je to pravi izbor i za njega i za Herthu.

image
SEBASTIAN RäPPOLD/MATTHIAS KOCH/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Sebastian Räppold/matthias Koch/imago Sportfotodienst/profimedia

Naime, berlinski klub u aktualnu sezonu krenuo je vrlo ambiciozno, najavljivao se pohod na Europu, međutim, realnost je potpuno drugačija, pet kola prije kraja Stara dama je posljednja i šanse za ostanak u ligi su minimalne. Raspored im nije naklonjen, u nedjelju su gosti kod Bayerna, pa dočekuju direktnog konkurenta Stutgarta, potom idu Kölnu. Ostanu li do tada u igri ključan dvoboj igra se 20. svibnja kada im na Olimpijski stadion stiže Bochum, dok ih u posljednjem kolu čeka gostovanje kod Wolfsburga koji se bori za Europu.

Sada je jasno da će Šunjić ostati na 18 odigranih utakmica u Bundesligi i jednoj u Kupu za Herthu, većina tih nastupa bilo je u prvom dijelu sezone kada je bio standardni član početne jedanaestorice. Ukupno je odigrao 991 minutu u prvenstvu, osam puta je pucao po golu, četiri u okvir, četiri van okvira. Napravio je 16 prekršaja i zaradio četiri žuta kartona. Prosječna ocjena veznjaka visokog 184 centimetara je 3,75.

Šunjić ima još godinu dana ugovora s Birminghamom, vidjet ćemo hoće li se vratiti u Championship ili će ga klub prodati. U Njemačkoj na žalost nije ostavio očekivani trag, razloga je puno, najviše je problem ipak u Herthi, klubu koji godinama ima visoke ambicije, a onda se sve uruši praktički na početku sezone.

Linker
26. travanj 2024 04:09