Edin Terzić

 INA FASSBENDER Afp
RIJETKI BI PRISTALI NA OVO

Terzića čeka otpremnina: Odrekao se nekoliko milijuna eura, ali odštetu će dobiti pod samo jednim uvjetom

Ugovor je sporazumno raskinuo godinu dana prije njegova isteka
Piše: SNObjavljeno: 21. lipanj 2024. 19:57

Premda je u proteklim dvjema sezonama odveo Borussiju Dortmund na korak do pehara Bundeslige i Lige prvaka, Edin Terzić sporazumno je raskinuo ugovor s klubom. Nasljednika su Crno-žuti brzo pronašli - Nuri Şahin, nekoć uspješni veznjak - kreće pripremati momčad za novu sezonu.

Terzić je, pak, raskinuo ugovor godinu dana prije njegova isteka, a samim time zaslužuje i određenu otpremninu. Bild piše da se radi o odšteti od milijun eura, a to je znatno manji iznos od sezonske mu plaće. Da je ostao do završetka ugovora, Terzić bi zaradio tri milijuna, ovako se mora zadovoljiti trostruko manjim iznosom.

No, hrvatsko-njemački strateg još jednom je pokazao veličinu i ljubav prema dortmundskom klubu - pristao je na ovakvu odštetu ne praveći dodatne probleme. No, Borussia je ugradila i "specijalnu stavku" u ugovoru, koja navodi da će Terzić dobiti milijun eura odštete samo ako ne potpiše za novi klub. Ne navodi se koliko dugo mora biti na burzi da bi zaradio otpremninu, no pretpostavka je da se radi o razdoblju od četiri mjeseca, budući da taj vremenski period odgovara visini odštete.

Linker
21. lipanj 2024 20:11