Edin Terzić

 INA FASSBENDER Afp
STAVLJEN NA ČEKANJE

Terzić napravio uspjeh karijere i oduševio Europu, ali mogao bi napustiti Borussiju

U Borussiji još ne nude novi ugovor treneru koji ih je odveo u finale Lige prvaka
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. lipanj 2024. 13:12

Odluka o novom ugovoru treneru Borussije Edinu Terziću stavljena je na čekanje do jeseni. Aktualni mu istječe u ljeto 2025., a kako prenosi Bild, sportski direktor Dortmunda Lars Ricken želi bez vremenskog pritiska odlučiti o dugoročnoj trenerskoj budućnosti.

Terzić je prošle sezone u par navrata opasno "visio" zbog rezultata u Bundesligi, međutim na kraju sezone uživao je u hvalospjevima zbog plasmana u finale Lige prvaka. Bild piše kako je Terzić privukao veliki interes iz Engleske, navodno ga žele u Manchester Unitedu i Leicesteru. On, pak, želi nastaviti u Dortmundu.

- Sve dok me u Borussiji Dortmund budu željeli, ja ću biti trener Borussije Dortmund - kazao je nedavno, a nakon izgubljenog finala u Londonu održao je emotivan govor momčadi i najavio kako želi osvajati titule u narednim godinama.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Ono što je u ovom trenutku najveća briga za čelnike Borussije je kako zadržati Terzićev stožer zajedno. Njegov pomoćnik Nuri Sahin poručio je klupskoj upravi je kako ima menadžerske opcije u inozemstvu i da se želi vratiti samostalnom vođenju momčadi što je prije moguće.

"Pokazao je ambicioznost koja šefovima Borussije odgovara, ali treba mu i malo strpljenja. Sahin sigurno ima kvalitetu da u budućnosti dobije menadžersku priliku u Dortmundu. No, odgovorni ipak žele u novu sezonu ući s aktualnom trenerskom konstelacijom", zaključuje se u tekstu.

Linker
07. lipanj 2024 13:12