Mats Hummels i Edin Terzić

 RALF IBING Dpa Picture-alliance Via Afp
POZADINA OBJAVE

Skandal i žestoka svađa bili su uvod u Terzićev rastanak s Borussijom? ‘Jedan od njih će otići‘

Kako pišu Englezi, Terzića su razbjesnili Hummelsovi komentari, a sukob između njih je postao nasilan
Piše: SNObjavljeno: 13. lipanj 2024. 15:44

Finale Lige prvaka na Wembleyju, gdje je poražen od Real Madrida, bit će posljednja slika iz trenerskog mandata Edina Terzića na klupi Borussije Dortmund. Barem zasad. Nakon što se 41-godišnji trener i službeno rastao od klupe Crno-žutih, u stranim se medijima počeo slagati mozaik iznenađujućeg raskida, a svemu je, čini se, prethodio skandal i žestoka svađa sa zvijezdom kluba.

Naime, kako pišu Bild i Daily Mail, Terzić se uoči finala Lige prvaka posvađao s Matsom Hummelsom, 35-godišnjim njemačkim braničem. U danima prije finala, Hummels je kritizirao trenerove taktike i ishod u Bundesligi, gdje je Borussia na kraju zauzela peto mjesto. Kako pišu Englezi, Terzića su razbjesnili Hummelsovi komentari, a sukob između njih je postao nasilan i žestok.

- Bio sam bijesan jer mislim da Borussia Dortmund ne bi trebala tako igrati, niti protiv jednog suparnika na svijetu. Osjećao sam se uvrijeđeno što sam stajao na terenu u tom dresu, bili smo inferiorni u dvije utakmice protiv Stuttgarta i na gostovanju kod Leverkusena, to je bio "bunker" s 11 igrača u našem kaznenom prostoru - rekao je Hummels za Bild u danima prije finala u Londonu.

S obzirom na to da je odnos između njih bio trajno narušen, mediji su odmah zaključili kako će jedan od njih uskoro napustiti Dortmund, a taj se čovjek, na kraju, zove Edin Terzić.

Linker
13. lipanj 2024 15:48