Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić

 JURGEN FROMME Dpa Picture-alliance Via Afp
POTJERANI DVOJAC

Salihamidžić odnosi milijune i ide na novi posao, Kahn na udaru: ‘Veliko je razočaranje to što sam mislio...‘

Iako je klub na kraju ipak osvojio naslov prvaka, dvojac je morao napustiti direktorske funkcije
Piše: SNObjavljeno: 29. svibanj 2023. 18:20

Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić su u subotu dobili otkaz u Bayernu. Iako je klub na kraju ipak osvojio naslov prvaka, dvojac je morao napustiti direktorske funkcije. Salihamidžić je u Bayernu od 2017. godine, a ugovor mu je trajao do ljeta 2026. pa će zbog otkaza dobiti i otpremninu u visini od šest do osam milijuna eura.

Talijanski Tuttosport piše kako će ubrzo pronaći i novi posao. Juventus, u kojem je igrao od 2007. do 2011., ga želi za sportskog direktora i čim riješi papirologiju s Bayernom seli u Italiju. Iako se Salihamidžić s Bayernom rastaje u prijateljskim odnosima, navodno to nije slučaj s Kahnom.

Dvojac je navodno morao otići i zbog igrača kojima se nije svidjelo to što su govorili kako bivši trener Julian Nagelsmann nije imao podršku svlačionice. Igrači smatraju da se njih žrtvovalo kako direktori ne bi morali preuzeti odgovornost za smjenu trenera.

Počasni predsjednik Bayerna Uli Hoeness je nakon svega rekao kako je dovođenje Kahna zapravo bila velika pogreška.

- Kahn je jako inteligentan čovjek i rasprava s njim bila je zabavna. Jako sam razočaran jer sam mislio da može sam obaviti posao zbog svoje osobnosti, ali on se ipak okružio svojio savjetnicima. Bila je to velika greška - rekao je Hoeness za Kicker pa dodao:

- Kahn je u razgovoru verbalno napadao svojeg nasljednika Jana-Christiana Dreesena. Zato mu je i savjetovano da ne putuje u Köln da se izbjegne daljnja eskalacija sukoba. Nakon svega, imam puno poštovanja prema njemu. Postigao je puno toga kao igrač. Čak i ako nije ispunio očekivanja kao direktor, moja vrata su mu uvijek otvorena.

Linker
14. travanj 2024 15:25