Thomas Tuchel

 ULRICH HUFNAGEL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
KRIZA U BAVARSKOJ

Sada je službeno: Tuchel je bivši, evo kada novi trener preuzima Bayern, spominju se dva velika imena

Tuchel je u Bayern stigao u ožujku prošle godine, a ove su sezone sve dalje od titule u Bundesligi
Piše: SNObjavljeno: 21. veljača 2024. 10:56

Iako ima važeći ugovor do kraja lipnja iduće godine, Bayern i Thomas Tuchel dogovorili su znatno raniji rastanak. Naime, Bavarci će se s 50-godišnjim trenerom rastati na kraju tekuće sezone, objavio je to klub na službenim stranicama.

- Dogovorili smo se da ćemo prekinuti suradnju nakon ove sezone. Dotad, ja i moj trenerski tim nastavit ćemo činiti sve što možemo kako bismo osigurali maksimalan uspjeh - rekao je Tuchel.

Tuchel je u Bayern stigao u ožujku prošle godine, a nakon što su u prošloj sezoni osigurali titulu u zadnjim minutama sezone, ove su sezone sve dalje od titule. Bayer Leverkusen pobjegao je na osam bodova prednosti uoči posljednjih 12 utakmica u Bundesligi, dok Bavarci loše kotiraju i u Ligi prvaka, s obzirom na to da su prošli tjedan u Rimu izgubili prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka od Lazija (1:0).

Prema šuškanjima stranih medija, upravo je Xabi Alonso jedan od glavnih kandidata za preuzimanje Bayerna. Uz trenera Apotekara, među vodećim kandidatima se spominju još Zinedine Zidane i Antonio Conte, kao i neka njemačka imena, među kojima je i bivši trener, Hansi Flick.

Linker
10. ožujak 2024 19:29