FRANCK FIFE Afp
UPITAN STATUS

Oba Hrvata imaju veliki motiv, ali još ne znaju što će biti s njima: Kovač se oglasio i poslao jasnu poruku!

‘Znam što dogodilo u bliskoj prošlosti, ali ne želim se zamarati time...‘
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 04. srpanj 2022. 19:14

Niko Kovač ne voli gubiti ni na prijateljskim utakmicama, a u subotu je njegov Wolfsburg odigrao mini turnir u Osanbrücku, loše se provevši. Naime, u dvobojima igranim po 45 minuta Vukovi su prvo poraženi od domaćeg trećeligaša 1:3, a potom su u drugoj utakmici remizirali s drugoligašem Hannoverom, zavšilo je 1:1.

- Ne volim gubiti, to mi se ni malo ne sviđa. Očekivao sam puno više, ovo sigurno nije ono što želimo pokazati - započeo je Kovač svjestan da ga čeka puno posla s momčadi koja još nije ni do kraja definirana.

Puno je upitnika iza igračkog kadra, sigurno da će biti još dosta odlazaka, jer trenutačno Kovač ima 27 igrača u kadru, previše za sezonu u kojoj nema europskih utakmica.

- Pred nama je puno posla, nismo ništa pokazali u napadu, a u obrani smo bili previše propusni. Taj segment do sada nismo ni uvježbavali, radili smo na ofenzivi, ali to smo u ove dvije utakmice malo pokazali. Ovo sigurno nije onako kako zamišljam da momčad igra - dodao je bivši hrvatski izbornik.

Svjestan je da su ove provjere stigle u trenutku kada momčad još nije kompletirana, tek danas se vraćaju igrači koji su nastupali za reprezentacije, ali i da su igrači umorni od napornih treninga. Međutim, Kovač ne želi u tome tražiti alibi.

- Naravno da ne možete očekivati od igrača iz našeg pomlatka preuzimanje odgovornosti, a što se umora tiče, to je podloga za dalje, ali ne i alibi. Svi se moraju prilagoditi - smatra Kovač koji se osvrnuo i na nastup Bartola Franjića, koji je igrao u dvoboju s Osnabrückom.

- Vidi se da se dobro osjeća u momčadi, ali ne možete od njega očekivati da će nakon tri dana biti na visini zadatka. Moramo mu dati vremena i objasniti neke stvari. On je inteligentan igrač koji brzo upija ono što se traži od njega, uopće me ne brine da to tako neće biti - objasnio je 50-godišnjak u čijem su kadru još dvojica Hrvata, ali vrlo upitnog statusa.

Josip Brekalo i Marin Pongračić još ne znaju što će biti s njima, prvi je u petak odradio sve liječničke preglede, a potonji opet ima problema, sada zdravstvenih.

- Pongračić se nije mogao pojaviti na liječničkom pregled jer je bolestan, trebat će nešto vremena za oporavak. Vidjet ćemo kako će se ta situacija razviti - dodao je Kovač koji nije zatvorio vrata ni Pongračiću ni Brekalu, potonjeg čak i želi u svom kadru.

- Znam što dogodilo u bliskoj prošlosti, ali ne želim se zamarati time. Ako oni koji su bili nesretni u ovom dresu sada žele bi s nama, rado ćemo im dati priliku, a ako ne, onda ćemo pronaći pravo rješenje - kaže Kovač svjestan da oba Hrvata imaju veliki motiv pred sobom, nastup na SP-u Kataru i to bi mogla biti činjenica koja će prevagnuti.

- Svatko želi na Svjetsko prvenstvo, a da bi tamo stigao mora igrati. To je dovoljan motiv svima, jer nastup na Svjetskom prvenstvu je jedinstveni događaj - zaključio je Kovač koji je igrao na dva SP-a, a na jednom je bio izbornik.

Linker
24. travanj 2024 17:02