FRANCK FIFE Afp
‘DVORSKE BORBE‘

Novi šok u Dortmundu! Kapetan kovao urotu protiv Terzića pa i sam postao otpisan: ‘Svi su gubitnici!‘

‘Igrač koji se na takav način pobuni protiv trenera ne smije i ne može biti nositelj nove momčadi!‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. lipanj 2024. 08:08

U percepciji mnogih ljubitelja nogometa Borussia Dortmund napravila je sjajan rezultat u netom završenoj klupskoj sezoni plasmanom u finale Lige prvaka u kojem je na kraju slavio Real Madrid.

Međutim, daleko od očiju javnosti vodile su se ‘dvorske borbe‘ u kojima na kraju nema pobjednika, već se može reći da su svi gubitnici.

Trener Edin Terzić iznenađujuće se povukao dva tjedna nakon londonskog finala, na društvenim mrežama objavio je video u kojem poručuje kako je vrijeme za novog čovjeka. Glas mu je bio umoran, oči tužne, a u pozadini svega bila je ‘igra prijestolja‘ s kapetanom momčadi Matsom Hummelsom.

Kako u Bildu piše Michael Makus, Terzić i Hummels su tijekom sezone stalno raspravljali o ispravnoj taktici, te naglašava činjenicu da je peto mjesto u Bundesligi ipak preslab rezultat.

image
RALF IBING Dpa Picture-alliance Via Afp

‘‘U intervjuu uoči finala Hummels je po prvi puta kritizirao stil igre (‘‘Tako pokoran, tako (...) poražen‘‘), a Terzić je to shvatio kao drskost. U pozadini su stvari bile znatno toksičnije. Fronta protiv Terzića svakim je danom bila sve veća‘‘, tvrdi njemački novinar.

Zapravo je Hummels kovao urotu protiv svog šefa, te je na kraju uspio u svom naumu; stručnjak hrvatskog porijekla više nije trener Žuto-crnih.

Nije se, međutim, usrećio ni iskusni njemački stoper. Prvo ga izbornik Julian Nagelsmann nije pozvao u reprezentaciju za Europsko prvenstvo, a klupski čelnici Hans-Joachim Watzke i novi direktor Lars Ricken odlučili su da s Hummelsom neće produljiti ugovor.

‘‘Igrač koji se na takav način pobuni protiv trenera ne smije i ne može biti nositelj nove momčadi! Terzić, Hummels, Watzke – na kraju, u ovom slučaju postoje samo gubitnici‘‘, zaključuje Michael Makus u svom komentaru.

Linker
14. lipanj 2024 08:11