Uli Hoeness

 Christof Stache/afp/profimedia
PODIGAO PRAŠINU

Nove turbulencije u Bayernu: ‘Nagelsmann nije trebao dobiti otkaz. Kahn? To je bila velika pogreška‘

Počasni predsjednik Uli Hoeness smatra da otkaz bivšem treneru nije bio mudar
Piše: SNObjavljeno: 10. listopad 2023. 13:51

Uli Hoeness se u emisiji "BR24 Wahl - Der Sonntags-Stammtisch" osvrnuo na zbivanja u Bayernu čiji je počasni predsjednik. Ono što je sve iznenadilo je da je Hoeness zapravo uputio kritiku upravi vlastitog kluba.

Voditelj Hans Werner Kilz je počeo razgovor s Hoenessom i u uvodu konstatirao kako je on ‘zamijenio upravni odbor u klubu, sportskog direktora i trenera‘, a počasni predsjednik Bayerna ga je odmah prekinuo:

- Nisam zamijenio trenera. To nije bilo baš mudro.

Ova izjava je izazvala dosta kontroverze jer je Hoeness ranije za Süddeutsche Zeitung rekao kako je Nagelsmannov otkaz bio njegova inicijativa.

- Nitko to nije odlučivao. Herbert Hainer koji je bio predsjednik Nadzornog odbora je bio kasno obaviješten, a Hasan Salihamidžić me u jednom trenutku pitao hoćemo li to napraviti, a već je sve bilo odlučeno - rekao je ranije Hoeness koji je pak sretan što je Nagelsmann preuzeo reprezentaciju i brzo se oporavio.

Hoeness je u emisiji rekao i kako je Oliver Kahn bio velika greška.

- Dovođenje Olivera Kahna na mjesto CEO-a je bila velika greška i kad sam shvatio da ne može, s Karlom-Heinzom Rummeniggeom sam odlučio to promijeniti. Kahn je nedavno rekao u jednom intervjuu kako CEO nema 24 sata u danu za rad, a ja mu kažem da bi i 12 trebalo biti dovoljno - rekao je Hoeness pa dodao:

- Nekada smo dobro zarađivali kao nogometaši, ali smo bili svjesni da smo i nakon karijere morali raditi kako bismo zaradili za naše obitelji. Danas ako nogometaš odradi 10 godina u Bayernu, on više ne mora raditi u životu. Pitanje je želi li nakon toga bivši igrač raditi 12 sati dnevno, šest dana u tjednu kada mu to nije više potrebno.

Bayern je u međuvremenu za sportskog direktora doveo Christopha Freunda, a kruže i glasine kako bi u klub mogao stići i Max Eberl.

- Mislim da ćemo u idućih šest do 12 mjeseci imati upravu za budućnost. Tada ćemo se Karl-Heinz Rummenigge i ja povući sa svojih pozicija. Danas, ipak, imamo više posla u svakodnevnim situacijama kako bismo osigurali da brod ponovno plovi u pravom smjeru.

Za kraj je upitan i o Harryju Kaneu koji je navodno koštao 100 milijuna eura.

- Mi smo dali samo 95 milijuna - rekao je Hoeness kroz smijeh, a taj bi transfer s bonusima mogao dostići i 120 milijuna.

Linker
18. svibanj 2024 11:39