Erling Braut Haaland (lijevo)

 INA FASSBENDER Afp
BUNDESLIGA

Nova blamaža Bayerna, Haaland zabio tri komada, nije bilo dovoljno ni za bod. Odlična utakmica Kramarića!

Borna Sosa i Stuttgart su bili korak do druge lige, ali su pogotkom u 89. minuti izborili bod...
Piše: Slaven Kižlin, HinaObjavljeno: 30. travanj 2022. 20:30

Nova blamaža Bayerna, ovog puta u Mainzu i domaći poraz Borussije D. od Bochuma obilježili su subotnje popodne na bundesligaškim travnjacima. Čini se pak da će Felix Magath napraviti ono za što je i stigao u Herthu, u direktnom obračunu za ostanak uzeo je bod u Bielefeldu, a kako je Stuttgart odigrao tek 1:1 doma, dva kola prije kraja prvenstva Hertha ima četiri boda više od 16. Stuttgarta i šest više od Arminije, jedina prednost potonjih je sedam golova bolja gol-razlika.

Čak 22 udarca imali su nogometaši Mainza protiv prvaka Njemačke. Bayern je pucao tek sedam puta prema vratima koje je čuvao Robin Zentner. Julian Nagelsmann dao je prigodu na golu Svenu Ulreichu, a 33-godišnjak bio je čitav ogled na streljani, jer su Bavarci prespavali čitavu utakmicu.

Opet se vraćamo na situaciju od prije tri godine kada su njemački mediji svaki nastup Bayerna pod Nikom Kovačem secirali u detalje, a sličan poraz, ne rezultatski nego igrački protiv Eintrachta koštao je negdašnjeg hrvatskog izbornika posla. No, Nagelsmann je u ovom trenutku nedodirljiv jer u Bayernu još uvijek nisu raščitili u kojem smjeru treba ići, hoće li zadržati Lewandowskog do kraja njegova ugovora, što raditi s Gnabryjem, Saneom i ostalim nezadovoljnicima. Nagelsmann je u Mainzu dao prigodu obojici Hrvata, Vidović je ušao u 67. minuti, a Stanišić u 79.

image

Slavlje igrača Mainza

DANIEL ROLAND Afp

Ako je suditi po ovom nastupu, Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna čeka veliki posao. Baš kao i čelnike Borussije D. Zna se da će Haaland ovog ljeta napustiti Dortmund, teško će biti pronaći njegovu zamjenu, ali veći problem je ostatak momčadi koja je opet pokazala sve svoje nedostatke.

Bochum je čekao na pobjedu u Dortmundu od 1998. godine, u 8. minuti imali su 2:0 protiv crno-žutih, a onda je od 19. do 62. minute Haaland zabio tri pogotka i činilo se da će bodovi ostati u Dortmundu. No, još se jednom pokazalo da ova momčad Borussije nema karakter pobjednika, gosti su u posljednjih 10 minuta iskoristili pogreške iskusnih Akanjija i Witsela te tako stigli do pobjede za ostanak u ligi. Zanimljiva je pak situacija s Marinom Pongračićem, u četiri utakmice koje je odigrao u nizu, Borussia je primila tek jedan pogodak, a onda ga je Rose posjedo na klupu i u šest utakmica njegova je obrana kapitulirala čak 14 puta.

Borna Sosa i Stuttgart su bili korak do druge lige, ali su pogotkom u 89. minuti izborili bod koji ih ostavlja u igri za ostanak. Wolfsburg je vodio pogotkom Brooksa, a izjednačio je Füchrich minutu prije isteka 90. minute. Sosa je odigrao cijelu utakmicu i zaradio je žuti karton, četvrti ove sezone.

Gol i asist Kramarića

U posljednjem subotnjem susretu postignuto je čak sedam pogodaka, a nogometaši Freiburga su u gostima svladali Hoffenheim 4-3. Nakon što je Sallai u 23. minuti doveo goste u vodstvo, uslijedio je preokret kojeg je inicirao hrvatski nogometaš Andrej Kramarić.

Prvo je u 32. minuti lijepo na prvoj vratnici pokupio loptu za svoj peti ligaški gol u sezoni i 1-1, dok je početkom drugog dijela asistirao Stilleru za 2-1 Hoffenheima. No, imao je Freiburg pripremljen odgovor i to u vidu tri pogotka (Guenter, Hoeler i Woo-Yeong), dok je u završnici Rudy samo smanjio na konačnih 3-4.

Ovom pobjedom je Freiburg preskočio Leipzig te je došao na četvrto mjesto ljestvice s istim brojem bodova kao treći Bayer, no Freiburg ima utakmicu više u odnosu na te klubove. Hoffenheim je ostao osmi.

Linker
23. travanj 2024 09:23