SOEREN STACHE Dpa Picture-alliance Via Afp
IRONIČNI KOMENTAR

Niko Kovač ne može vjerovati kako je izgubio utakmicu: ‘Nitko mi ne može reći da je to bilo namjerno‘

‘Možda bismo trebali vježbati pogađanje protivnikove ruke u kaznenom prostoru‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. siječanj 2023. 21:38

Nakon devet utakmica bez poraza i šest uzastopnih pobjeda, sjajan niz Wolfsburga prekinut je danas na gostovanju kod Werdera u Bremenu.

Domaćin je slavio s 2:1 i zaustavio veliku seriju momčadi koju uspješno vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač.

- Stvar je u tome da smo se probudili prekasno i da smo zasluženo izgubili. Moramo se malo protresti. Učinit ćemo sve što možemo da dečke vratimo na pravi put i da pozitivno gledamo prema naprijed – izjavio je Kovač nakon utakmice u Bremenu.

Sportski direktor Wolfsburga Marcel Schäfer bio je začuđen zbog kaznenog udarca iz kojeg je Werder poveo u 24. minuti, a sličan stav s njim je podijelio i stručni TV komentator Dietmar Hamann.

Ni Kovač nije razumio odluku suca Sieberta te je ironično komentirao:

- Možda bismo trebali vježbati pogađanje protivnikove ruke u kaznenom prostoru. Dakle, da više ne tražimo suigrače, nego neku ruku koja negdje visi, jer se za to sudi puno penala.

Upozorio je kako igranje rukom nije ‘crno-bijela odluka‘ u nogometu. Naime, hrvatski je stručnjak uvjeren kako njegov igrač Gerhardt nije svjesno dotaknuo loptu rukom kako bi spriječio suparnički napad.

- Upravo to je problem cijele priče. Nitko mi ne može reći da je to bilo namjerno proširenje obujma tijela – komentirao je Kovač.

Dion Drena Belja opet je bio starter u momčadi Augsburga koja je s 3:1 poražena na gostovanju kod Freiburga. Beljo je ostao bez konkretnog učinka, uputio je tek jedan udarac izvan okvira te je zamijenjen u 62. minuti, dok je David Čolina za Augsburg igrao od 69. minute.

- Odigrali smo dobrih 90 minuta protiv dobrog suparnika. Sva tri pogotka smo primili prelako, bez obzira na kvalitetu suparnika. Imali smo svoje prilike i mogli smo do boda, ali nismo iskoristili dobre prilike – kazao je Enco Maasserin, trener Augsburga.

Andrej Kramarić odigrao je pak cijeli susret za Hoffenheim koji je na domaćem terenu doživio uvjerljiv poraz protiv Borussije Mönchengladbach (1:4).

- Dobro smo otvorili utakmicu, ali smo prvi gol dobili iz ničega. Od pet udaraca prema našim vratima primili smo četiri pogotka. Trebalo nam je previše prilika da zabijemo, za razliku od suparnika – komentirao je trener Hoffenheima Andre Breitenreiter.

Linker
27. travanj 2024 17:00