Niko Kovač

 VALERY HACHE Afp
NIJEMCI MU ZAMJERILI

Niko Kovač bez popusta za hrvatskog ‘profesionalca za skandale‘: ‘Prvo se mora ispričati svima u klubu‘

‘Ilegalni korona party, curenje internih informacija, tužba protiv kluba‘, zamjeraju mu Nijemci...
Piše: SNObjavljeno: 04. kolovoz 2022. 16:54

Branič hrvatske nogometne reprezentacije Marin Pongračić opet je u fokusu njemačkih medija. Nakon što su ga prozvali ‘profesionalcem za skandale‘, Marin je proglasio ‘silenzio stampa‘, a stvar je u svoje ruke preuzeo novi trener Wolfsburga Niko Kovač, piše Kicker.

Nakon što se vratio s posudbe iz Borussije Dortmund, procurila je vijest da u momčadi ‘Vukova‘ baš i nije rado viđeno lice. "Profesionalac za skandale najradije više nikad ne bi igrao za Wolfsburg. VFL ga se želi riješiti što je prije moguće, no branič ima ugovor do 2024. godine", pisao je Bild.

Stoga se bivši hrvatski izbornik odlučio pozabaviti time. "Pričao sam dvaput s Marinom. Nadam se da će prihvatiti moje sugestije te nakon toga donijeti odluku."

Pongračić trenutno trenira odvojeno od ostatka momčadi, individualne mu treninge vodi trojac Robert Kovač, Aaron Briggs i Jimmy Lohberg.

image

Marin Pongračić

THORSTENWAGNER Dpa Picture-alliance Via Afp

Podsjetimo, reprezentativac Vatrenih tužio je Vfl zbog nesuglasica u vezi premija, a u međuvremenu je neprestano po medijima blatio vodstvo Wolfsburga.

Kovač mu je otvoreno poručio: "Prvo bih se nastojao pomiriti s menadžerom Jörgom Schmadtkeom i sportskim direktorom Marcelom Schäferom. Vrijeme je da riješite nesuglasice iz prošlosti."

Prije svega, sumira Kovač, igrač mora pomoći sam sebi:

"Sugerirao sam mu da se ispriča ljudima u klubu, za sve što je o njima rekao. Učini li to, otvorit će mu se nova vrata i moći će nastaviti ondje gdje je stao. Želimo mu pomoći, no prije svega on mora željeti pomoći sam sebi. U tome slučaju, bit će lakše svima. Ne napravi li tako, situacija bi mogla postati vrlo teška", zaključio je bivši izbornik Vatrenih.

Linker
23. travanj 2024 12:11