Noussair Mazraoui

 PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
APSURDNA SITUACIJA

Ne može igrati za Vahu Halilhodžića, ali može za Bayern! Nogometni div kupio asa koji ipak neće na Vatrene!?

Mazraoui je jedna od tri zvijezde marokanske reprezentacije koje su došle u sukob s izbornikom
Piše: HinaObjavljeno: 24. svibanj 2022. 15:46

Njemački prvak Bayern u utorak se je pojačao sa marokanskim reprezentativcem Noussairom Mazraouijem (24), koji dolazi iz Ajaxa kao slobodan igrač. S Bayernom će potpisati ugovor do ljeta 2026.

Mazraoui se je s Bayernom dogovorio prije nekoliko tjedana, a ugovor će službeno potpisati nakon 30. lipnja kada mu ističe suradnja sa nizozemskim prvakom.

U ovoj sezoni marokanski nogometaš je odigrao 34 utakmice u svim natjecanjima za Ajax, te je postigao pet golova i četiri asistencije. Za klub iz Amsterdama je skupio 136 nastupa i osvojio je tri naslova državnog prvaka.

image

(FILES) In this file photo taken on September 28, 2021 Ajax Amsterdam's Moroccan defender Noussair Mazraoui (L) fights for the ball with Besiktas' Congolese defender Fabrice N'Sakala during the UEFA Champions League Group C football match between Ajax Amsterdam and Besiktas at The Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. - Bayern Munich formalized on May 24, 2022 the arrival of Moroccan international Noussair Mazraoui, right-back from Ajax Amsterdam. The 24-year-old Moroccan international has signed until 2026, the German champion announced on Twitter. (Photo by Kenzo Tribouillard/AFP)

KENZO TRIBOUILLARD Afp

Dolazak Mazraouija, koji igra na poziciji desnog braniča, omogućit će treneru Julianu Nagelsmannu da pomakne u sredinu obrane Francuza Benjamina Pavarda budući da na poziciji stopera više neće biti Niklasa Sülea, koji je otišao u Borussiju Dortmund.

Zanmljivo, Mazraoui je jedna od tri zvijezde marokanske reprezentacije koje su došle u sukob s izbornikom Vahidom Halilhodžićem i trenutno ne nastupaju za nacionalnu momčad.

I dalje je neizvjesno tko će u toj borbi prevladati i na kraju ići na Svjetsko prvenstvo - izbornik, igrači ili će na kraju možda zaista doći do velike pomirbe.

Podsjetimo, Maroko na SP-u u Kataru igra u skupini F s Hrvatskom, Kanadom i Belgijom, a upravo s Vatrenima 23. studenog otvara nastup na najvećoj smotri.

Linker
18. travanj 2024 09:45