FRANK HOERMANN/SVEN SIMON/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
BUNDESLIGA

Nastavak lošeg niza Vatrenog: Leipzig mu napunio mrežu, primio je 14 golova u pet kola

Nediljko Labrović i Kristijan Jakić željet će što brže zaboraviti gostovanje u Saskoj
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 28. rujan 2024. 18:02

U sjeni derbija Bayerna i Bayera odigrane su preostale utakmice petog kola Bundeslige. U petak je Borussia D. slavila doma protiv Bochuma, preokrenuvši 0:2, jučer su pak nogometaši RB Leipziga napunili mrežu Augsburga bilo je 4:0, dok je St. Pauli stigao do prve pobjede u prvenstvu, slavili su na gostovanju kod Freiburga s visokih 3:0. Dvije utakmice riješene su duboku u sudačkoj nadoknadi, Stuttgart je osvojio bod na gostovanju u Wolfsburgu pogotkom Undava u šestoj minuti nadoknade, a u istoj minuti Borussia M. slomila je otpor Uniona, dok je Heidenheim slavio na gostovanju kod Mainza.

Jedan od suparnika Dinama u Ligi prvaka, Borussia Dortmund, nakon visokog poraza od Stuttgarta dočekala je Bochum, koji je katastrofalno otvorio sezonu, osvojivši tek jedan bod. Međutim, ni domaćin se ne može pohvaliti impresivnim ulaskom u sezonu, istina prije poraza od Švaba osvojili su sedam bodova u tri prva kola, ali ni u jednoj utakmici nisu bili bez problema. Već su krenule kritike prema Nuriju Sahinu, koji je preuzeo klupu od Edina Terzića. I onda je došla utakmica protiv Bochuma. Gosti su iz dvije velike pogreške domaće obrane poveli 2:0, imali su i zicer za 3:0, pitanje je kako bi se utakmica rasplela. Međutim, u završnim sekundama prvog dijela Serhou Guirassy pokazao je zašto je doveden, zabio je pogodak koji je preokrenuo čitav dvoboj.

- Imao sam osjećaj da smo dobro otvorili utakmicu, međutim, onda smo dobili dva gola nakon pogrešaka, da smo dobili i treći bili bismo u ogromnim problemima. Ponekad morate patiti da biste naučili lekciju. Ipak, ostali smo staloženi i na kraju zasluženo pobijedili - započeo je analizu Nuri Sahin.

image
INA FASSBENDER Afp

U nastavku su domaći preuzeli totalnu inicijativu, u 62. minuti Guirassy je izborio jedanaesterac, srušio ga je bivši igrač Borussije Passlack. Can je sigurno realizirao kazneni udarac, potom je Guirassy zabio još jedan za totalni preokret, a priču je zaključio Nmecha. Jakov Medić odigrao je cijeli dvoboj u dresu gostiju.

- Mnogo je još stvari koje moramo popraviti, želimo se razvijati, želimo igrati brzo i stvarati prigode, ovo nam je bila sedma zajednička natjecateljska utakmica i tek još trebamo sve posložiti - zaključio je Sahin.

Jedina utakmica jučerašnjeg programa u kojoj su nastupili Hrvati bila je ona u Leipzigu, no Nediljko Labrović i Kristijan Jakić željet će što brže zaboraviti gostovanje u Saskoj. Domaći Bikovi bili su vrlo efikasni, Šeško je odigrao još jednu odličnu utakmicu, u 11. i 15. zabio je dva pogotka, u 27. gosti su promašili jedanaesterac, a početkom nastavka Openda je zabio treći pogodak. Xavi Simons zaključio je priču. Labrović nije mogao ništa kod pogodaka, ali sigurno da je očekivao bolji ulazak u sezonu, u pet kola primio je čak 14 golova.

Wolfsburg je bez ozlijeđenog Lovre Majera opet primio pogodak u nadoknadi, nakon što ih je Bayer pobijedio u proteklom kolu, sada su Švabe odnijele bod s Volkswagen Arene. Union je pak bez Josipa Juranovića imao bod na gostovanju u Mönchengladbachu, ali duboko u nadoknadi Čvančara je donio pobjedu domaćoj Borussiji.

Linker
28. rujan 2024 21:38