Stefan Effenberg

 PIXATHLON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
DVOJNO DRŽAVLJANSTVO

Legendarni Nijemac komentirao poziv mladog Srbina u njemačku reprezentaciju: ´To je politička odluka´

Osim 19-godišnjaka veliko iznenađenje popisa bilo je i neuvrštavanje Matsa Hummelsa i Leona Goretzke
Piše: SNObjavljeno: 19. ožujak 2024. 17:45

Talentirani veznjak iz redova minhenskog Bayerna Aleksandar Pavlović uvršten je na popis njemačkog izbornika Juliana Nagelsmanna i tako postao jedna od glavnih tema tamošnje javnosti. Pavlović je inače srpskog porijekla, a u dresu Bavaraca do sad je upisao 14 nastupa u Bundesligi.

Ovom temom u kolumni za portal T-online bavio se legendarni njemački nogometaš Stefan Effenberg.

- Kad je riječ o Pavloviću, mišljenja su ponešto različita oko toga je li ispravno pozivati 19-godišnjaka nakon 14 natjecateljskih profesionalnih utakmica. I dalje mislim da je to ispravno. Također da se gleda u budućnost i da se zaustave pokušaji Srbije da ga preuzmu – smatra Nijemac te nastavlja:

- Vjerujem da je to u velikoj mjeri politička odluka. Ako takav igrač ima dvojno državljanstvo savez ga mora sačuvati. Srce mu je pomoglo da se odluči za njemačku reprezentaciju. Možda može odigrati još šest, sedam, osam turnira u budućnosti. Nije odigrao 17 natjecateljskih utakmica za bilo koji klub, to je ipak FC Bayern – napisao je.

Osim 19-godišnjaka veliko iznenađenje popisa bilo je i neuvrštavanje Matsa Hummelsa i Leona Goretzke umjesto kojega je Pavlović i pozvan. Oni će biti prve opcije ako nešto pođe po krivu.

- Nagelsmann je izričito želio sastaviti svoj tim na osnovu rezultata i toga se pridržavao uz minimalna odstupanja. Za mene je, međutim, slučaj Leona Goretzke onaj u kojem se princip rezultata ne primjenjuje u potpunosti. Najnižu točku imao je u Bayernu, ali dobro se izvukao, ponovo je jako stabilan iz tjedna u tjedan i postavljen je u centar Bayerna tako da je odluka da njega ne pozove teško razumljiva. Pogotovo zato što ima mnogo iskustva, već je igrao nekoliko velikih natjecanja i osvajao velike titule. Teško je to razumjeti, prije svega samom igraču, ali i meni- zaključio je Stefan Effenberg.

Linker
29. travanj 2024 09:53