MATTHIAS KOCH/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
HRVATSKI TRENERSKI DERBI

Kovača iznervirala scena prije primljenog gola: ‘Toliko krvi, a nije faul?‘, Bjelica: ‘Emotivan dan za mene‘

Njemački Bild se pita hoće li pravilo o krvi koštati Kovača posla u Wolfsburgu
Piše: SNObjavljeno: 10. veljača 2024. 22:22

Nenad Bjelica je pobijedio u hrvatskom trenerskom derbiju u Bundesligi. Njegov Union Berlin je pobijedio Wolfsburg Nike Kovača (1:0).

Utakmicu je odlučio gol Danilha Doekhija nakon kornera, a Kovač je poludio jer njegov odličan skakač Moritz Jenz nije mogao biti u igri u toj situaciji. On se nešto ranije sudario s Andrasom Schäferom te je zbog krivi morao biti van terena. Sudac taj sudar nije označio ni prekršajem, a to nije moglo proći bez Kovačeve reakcije.

- Mi smo bili bolja momčad i dominirali smo utakmicom. Imali smo puno prilika i nismo smjeli izgubiti. Bio sam frustriran situacijom ispred gola kada je Moritz Jenz ozlijeđen. Bio je to nesretan sudar, ali s obzirom na to koliko je krvario, morate se zapitati je li bilo prekršaja - rekao je Kovač i dodao:

- Obojica su išla u skok, ali samo je Jenz igrao loptom i sada ima slomljen nos. Nisam siguran da mu ga je slomila lopta.

Bild piše kako je pozicija Kovača ugrožena, ali da će gotovo sigurno voditi momčad za sedam dana protiv Borussije iz Dortmunda. ‘Hoće li pravilo o krvi koštati Kovača posla‘, pitaju se Nijemci.

Bjelici je ovo bila prva utakmica nakon suspenzije.

- Na tribinama si nemoćan. Danas sam se mogao vratiti na posao, tamo gdje se najugodnije osjećam. Uz liniju igrališta možeš sudjelovati u utakmici. Ovo je bilo jako emotivno za mene jer smo osvojili tri boda nakon velike borbe - rekao je Bjelica.

Trener Union Berlina nije skrivao da je rezultat mogao biti i drukčiji.

- Wolfsburg je bila bolja i nešto svježija momčad. Vidjelo se da smo imali osam igrača koji su se u srijedu iscrpili protiv Mainza. Zbog toga je jedini način da dođemo do pobjede bilo kroz prekide, uz borbu i zajedništvo. Moji igrači su danas to napravili, ali ako pogledate šanse rezultat je mogao biti drukčiji.

Linker
27. travanj 2024 23:26