RONNY HARTMANN Afp
NJEMAČKA BUNDESLIGA

Kovač remizirao protiv Eintracht Frankfurta, Bayer Leverkusen bolji od berlinske Herthe

Na vrhu se nalaze Bayern i Borussia sa 49 bodova, dok je Union Berlin izgubio korak za liderima
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 05. ožujak 2023. 19:50

U posljednjem susretu 23. kola njemačkog nogometnog prvenstva Wolfsburg, kojeg vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač i Eintracht Frankfurt su odigrali 2-2.

Sve najvažnije dogodilo se u prvom poluvremenu.

Wolfsburg je poveo u 10. minuti golom Omar Marmoush, no gosti su okrenuli rezultat preko Randala Kolo Muanija (22) i Evana Ndicke (26), Ipak, u 43. minuti izjednačio je Yannick Gerhardt.

Kristijan Jakić je za goste igrao od 74. minute, dok Hrvoje Smolčić nije ulazio u igru. Wolfsburg je osmi sa 34 boda, dok je Eintracht na šestoj poziciji sa 39 bodova.

Ranije tijekom dana Bayer Leverkusen je pobijedio Berlinsku Herthu sa 4-1.

image
RONNY HARTMANN Afp

Golove za "apotekare" zabili su Sardar Azmoun (13), Jeremie Frimpong (21), Moussa Diaby (61) i Amine Adli, dok je za Herthu strijelac bio Dodi Lukebakio iz jedanaesterca u 67. minuti.

Hrvatski nogometaš Filip Uremović je odigrao cijeli susret za Herthu, dok je Ivan Šunjić za gostujući sastav u igru ušao posljednjih sedam minuta

Bayer je ovom pobjedom napredovao na deveto mjesto sa 31 bodom, dok je Hertha na 14. poziciji sa 20 bodova, bodom više od zone ispadanja.

Vode Bayern i Borussia Dortmund sa po 49 bodova dok se Union Berlin nakon novog remija (0:0) protiv Kölna nalazi sa 44 boda na trećem mjestu i sve je dalje od borbe za naslov.

Linker
25. travanj 2024 10:30