Jamal Musaala i ljutiti Christian Streich

 Screenshot
BAYERN NA KOLJENIMA

‘Kakva hrpa sranja!‘ Sramotna scena nakon rušenja velikana, novi trener ogorčen: ‘Sami smo si krivi‘

‘Freiburg je zabio dva gola iz dva udarca. Ja se stvarno ne mogu sjetiti neke njihove šanse‘.
Piše: SNObjavljeno: 05. travanj 2023. 06:55

Nije to bila lijepa slika. Igrači Bayerna otišli su nakon hladnog tuša u četvrtfinalu njemačkog kupa ravno u svlačionicu. Pognutih glava, utučenih izraza lica, samo je Kimmich imao svoj mali privatni show čim je ušao u utrobu Allianz Arene.

"Kakva hrpa sranja, čovječe!", urlala je zvijezda Bayerna nakon što je Freiburg priredio senzaciju i u 96. minuti sudačke nadoknade iz penala srušio Bayern (2:1) te ga izbacio iz Kupa.

Nakon što je za vikend debitirao velikom prvenstvenom 4:2 pobjedom protiv najvećeg rivala Borussije Dortmund, novi trener bavarskog sastava Thomas Tuchel doživio je šokantno ispadanje u četvrtfinalu Kupa, prvo za Bayern u ovom stupnju natjecanja nakon 2009. godine.

image

Thomas Tuchel

CHRISTOF STACHE Afp

Bila je to prva pobjeda Freiburga protiv Bayerna u posljednjih 14 susreta, te prva u povijesti u Munchenu u 24. pokušaju.

I to donekle objašnjava razočaranje Bayernovih zvijezda usred Münchena.

Nijemci su razočarani i ponašanjem svoje mlade zvijezde te tragičara susreta Jamala Musiale koji je nakon utakmice odlazeći s travnjaka odbio pružiti ruku menadžeru Freiburga Christianu Streichu, no to je bila samo jedna od slika s kojima se igrači, a i navijači moraju nositi ove sezone.

REKACIJU MUSIALE NA POKUŠAJ RUKOVANJA POGLEDAJTE OVDJE

Bayern je ponovno bio bolji, s više prilika, ali nije uspio iskoristiti dominaciju. Poveo je u 19. minuti golom Dayota Upamecana, no samo devet minuta kasnije izjednačio je Nicolas Hofler. U nastavku susreta Bavarci su dominirali i pogodak je visio u zraku, no gosti su odolijevali. Thomas Muller je u 33. minuti mogao vratiti Bavarce u novo vodstvo, no pucao je pored desne stative. Muller je imao priliku i u sudačkoj nadoknadi, ali nije bilo promjene rezultata.

Prvu priliku Bayern je u nastavku imao u 62. minuti, ali je Benjamin Pavard umjesto mreže pogodio vratnicu. Sedam minuta kasnije sjajnu priliku je imao Joao Cancelo, ali je gostujući vratar Mark Flekken odlično reagirao.

image

Lucas Hofler

CHRISTOF STACHE Afp

Kada se već činilo kako će susret otići u produžetke, gosti su u drugoj minuti nadoknade dobili kazneni udarac. Pucao je Hofler, a Jamal Musiala igrao rukom. Za suca Harma Osmersa nije bilo dvojbe, pokazao je na bijelu točku, a kazneni udarac je sigurno izveo Hofler gurnuvši goste u polufinale.

Thomas Tuchel nije mogao sakriti razočaranje...

"Freiburg je zabio dva gola iz dva udarca. Ja se stvarno ne mogu sjetiti neke njihove šanse. Mi smo imali jako dobrih trenutaka. ali stalno bismo nešto pogriješili, promašili, zadnje dodavanje, ta finalna odluka prije udarca, preciznost... Oni su se branili vrlo duboko i nismo nalazili rješenja da ih bolje i jače stisnemo, napravimo pritisak. Nakon što smo poveli imali smo nekoliko dobrih prilika za povećanje vodstva, pogotovo je dobra bila ona Müllerova. Na kraju, možemo sami sebe kriviti za ovaj poraz. Biti izbačen na ovaj način u četvrtfinalu, kod kuće, to je veliko razočaranje", priznao je Tuchel.

Inače, hrvatski reprezentativac Josip Stanišić nije nastupio za Bayern.

U prvom susretu četvrtfinala Eintracht je u Frankfurtu pobijedio Union Berlin sa 2:0.

Linker
29. rujan 2024 15:28