Dani Olmo

 ANTE CIZMIC Cropix
IMA IZLAZNU KLAUZULU

Izašli detalji novog ugovora Danija Olma: Poznato je koliko bi Dinamo mogao zaraditi od sljedećeg transfera

Španjolski nogometaš je dobio bolje uvjere od Leipziga, ali i izlaznu klauzulu
Piše: SNObjavljeno: 12. rujan 2023. 11:59

Dinamo je na transferu Danija Olma u Leipzig zaradio 29 milijuna eura, a taj iznos bi se mogao podignuti za dodatna 6,2 milijuna. Poznato je to nakon što su objavljeni detalji novog ugovora kojeg je španjolski nogometaš potpisao s njemačkim klubom.

Olmo je debitirao za španjolsku reprezentaciju još dok je bio član Dinama, a do sada je prikupio 32 nastupa u kojima je postigao 7 golova pa nije čudno da ga u svojim redovima žele vidjeti španjolski klubovi, prije svih Barcelona iz koje je Olmo i otišao u Dinamo 2014. godine. Ni Olmo nije imun na pozive s Camp Noua, a s obzirom na to da je ljubav obostrana, taj transfer je zamalo bio i ostvaren. No, Barcelona je u teškoj financijskoj situaciji te si nije mogla priuštiti ovaj transfer pa je Olmo potpisao novi ugovor s Leipzigom koji mu je donio bolja primanja, ali u kojem je uglavljena i izlazna klauzula od 60 milijuna eura koju mora platiti neki klub ako ga želi dovesti u svoje redove.

Kako Dinamo ima pravo na 20% profita od idućeg transfera Olma, tako će zagrebački klub dobiti 6,2 milijuna eura ako 25-godišnji Španjolac ode za puni iznos otkupne klauzule. Naime, u slučaju transfera od 60 milijuna se odbija onih 29 koje je Olmo Dinamu već platio, a od preostalog 31 milijuna postotak na kojeg zagrebačka momčad ima pravo je upravo 6,2 milijuna.

Linker
04. svibanj 2024 17:29