KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
PLANOVI ZA IDUĆU SEZONU

Isplivalo ime favorita za klupu Bayerna: Ostali bez prvog picka pa vraćaju trenera kojeg su otpustili?

‘U jednom trenutku dići će se bijeli dim. Travanj bi bio dobar, ako ne, dogodit će se kad se dogodi‘
Piše: Vito TomasObjavljeno: 13. travanj 2024. 13:00

Iako nismo ni na polovici travnja, za Bayern München velikim je dijelom već ‘gotova‘ sezona. Davno su se oprostili od prvenstva i nacionalnog kupa, a preostala im je ‘tek‘ Liga prvaka, u kojoj ih očekuje uzvratni susret četvrtfinala protiv Arsenala.

Međutim, kako god ta utakmica završila, odnosno dokle god Bavarci dogurali u najelitnijem nogometnom natjecanju, aktualni trener Thomas Tuchel napustit će klub na kraju tekuće sezone. To je također već odavno utvrđeno te shodno tomu Bayern već dulje vrijeme razmatra opcije tko bi mogao voditi momčad iduće sezone.

Jasno da je Xabi Alonso bio prva opcija, no španjolski stručnjak otpisao je mogućnost preuzimanja ikojeg kluba s naglaskom da ostaje u Bayer Leverkusenu i iduće sezone. Spominjalo se i ime trenera Brightona Roberta De Zerbija, no čini se da je glavni favorit za klupu bavarskog giganta Julian Nagelsmann!

image
INA FASSBENDER Afp

36-godišnji strateg u ožujku prošle godine dobio je otkaz upravo u Bayernu, a na nadolazećem Euru predvodit će reprezentaciju Njemačke. Međutim, ugovor s Elfom ističe mu već ovo ljeto te je i sam Nagelsmann više puta naglasio da se ne namjerava zadržavati na reprezentativnom nivou, već čeka prvu priliku za klupu nekog od europskih velikana.

A kako navodi Bild, čini se da je nova uprava spremna pokajati se za pogreške prethodnih čelnika. Nagelsmann je, naime, prva želja novog sportskog direktora Maxa Eberla. Kada ćemo sa sigurnošću saznati novo ime još nije poznato, međutim taj se trenutak zasigurno približava.

- U jednom trenutku dići će se bijeli dim. Travanj bi bio dobar, ako ne, dogodit će se kad se dogodi - rekao je nedavno Eberl na pitanje o potrazi trenera.

Ipak, istaknuo je da njegova riječ neće biti posljednja, već da klub kolektivno radi na pronalasku najboljeg rješenja.

- Postoje ljudi koji su za to odgovorni i oni će imenovati trenera. Bayern traži trenera, a ne Max Eberl.

Linker
23. travanj 2024 15:04