ANNEGRET HILSE
RASTANAK SE BLIŽI

I u Bayernu priznali da zvijezda želi napustiti Allianz Arenu! Liverpool kao najizglednija opcija

‘U jednom je trenutku i izgledalo kako ćemo doći do dogovora, ali onda...‘
Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 02. kolovoz 2020. 11:33

Ime španjolskog reprezentativca Thiaga Alcantare se već tjednima provlači kroz engleske medije kao moguće pojačanje Liverpoola. Bayernov veznjak je ušao u posljednju godinu ugovora i ne planira produžiti s Bavarcima, pa je sada pritisak na Bayernu da ga ovo ljeto proda, jer će inače izgubiti dosta novca.

Oko 30 milijuna eura je iznos kojeg Bavarci traže za Alcantaru, mnogi će se složiti da to nije previše za igrača ove kvalitete. I Transfermarkt ga procjenjuje na dosta veću vrijednost od 48 milijuna, a samo je prošlo ljeto još vrijedio 70. Dobije li Bayern željenu ponudu od Liverpoola, ili nekog drugog kluba, ostvarit će profit s obzirom na 25 milijuna koliko su Barceloni platili 2013. godine.

Posljednji trenutak
Da je Thiago blizu napuštanja Münchena obznanio je i predsjednik Karl-Heinz Rummenigge, te otkrio kako je želja za raskidom suradnje na strani Thiaga, koji traži nove izazove.

image
BEN STANSALL

- Zapravo, razgovori koje je Hasan (Salihamidžić, sportski direktor) imao s njim bili su vrlo produktivni. U jednom je trenutku i izgledalo kako ćemo doći do dogovora. Onda je, međutim, Thiago rekao Hasanu da bi volio probati nešto novo. Morat ćemo to prihvatiti. Imamo ugovor koji traje još godinu dana i ako se dogovori s nekim klubom, onda taj klub mora pratiti određenu cifru. - tvrdi prvi čovjek Bayerna.

- Nimalo se ne ljutim, drag mi je. Mislim da je odličan nogometaš i dobar karakter. Ne smijemo zaboraviti da ima 29 godina i ako želi nešto novo, sada je vrijeme da to ostvari, jer kad napuniš 30 transferi su malo teži za realizirati - dodao je Rummenigge.
O ovom veznjaku je nedavno progovorio i menadžer Liverpoola Jürgen Klopp, no nije otkrio nikakve namjere o kupovini.
- Thiago Alcantara je odličan igrač, ali je i igrač Bayerna. To je sve što se može reći - istaknuo je Klopp.
Ovakva kvaliteta za 30 milijuna bio bi transfer tipičan za Kloppa, kalkulirano trošenje na provjerenu kvalitetu. Podsjetimo, Alcantara ima čak sedam naslova Bundeslige i četiri La Lige, pa mu igranje za prvaka nikako nije strano, a može se pohvaliti i osvojenom Ligom prvaka s Barcelonom.

Linker
16. svibanj 2024 12:00