Hasan Salihamidžić

 JVORGEN FROMME Dpa Picture-alliance Via Afp
DIREKTOR JE JASAN

Hrvata u redovima europskog velikana čeka prilika koju ne smije propustiti: ‘Nećemo mu dovoditi zamjenu!‘

Zadesili su ih problemi, dva ključna igrača otpala su do kraja sezone pa će Vatreni imati šansu.
Piše: JL.Objavljeno: 21. prosinac 2022. 16:27

Uoči Svjetskog prvenstva u Kataru sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić medijski se očitovao kako njegov klub tijekom siječanjskog prijelaznog roka neće dovoditi nove igrače. No, "u životu samo mijena stalna jest". Situacija se promijenila. Bayern je ostao bez dvojice iznimno bitnih igrača: ozljeđeni su vratar Manuel Neuer i branič Lucas Hernandez. Za obojicu je aktualna sezona završena.

- Poznato je da nisam ljubitelj zimskog prijelaznog roka, ali s obzirom na okolnosti, ništa nije isključeno. Pokušavamo učiniti najbolje za momčad, razmotrit ćemo sve opcije, ali nećemo brzati – konstatirao je Salihamidžić.

Glede vratarske pozicije, Bayernu treba hitno i kratkoročno rješenje. Stoga bavarski klub istražuje mogućnost opoziva svog vratara Alexandera Nübela s posudbe u Monacu. Kao alternativna opcija spominje se Yann Sommer iz Borussije Mönchengladbach (inače prvi vratar švicarske reprezentacije).

Što se tiče dovođenja stopera, Salihamidžić otklanja takvu mogućnost...

- Na poziciji središnjih braniča imamo trojicu vrhunskih igrača Matthijsa de Ligta, Dayota Upamecana i Lucasa Hernandeza. Tu je i Josip Stanišić, koji zaslužuje priliku. Zbog navedenog potpisivanje još jednog stopera, njegove zamjene nije u planu.

image

Josip Stanišić

TOM DUBRAVEC Cropix

Hernandez je tijekom sezone igrao i na poziciji lijevog braniča. Hoće li sada na lijevi bok biti prebače Marokanac Noussair Mazraoui?

- Ono što se dogodilo Lucasu naprosto je tragično. Žao mi ga je. Istovremeno, Nous je napravio jako dobar posao na poziciji lijevog beka tijekom Svjetskog prvenstva. To daje Julianu Nagelsmannu još jednu opciju. Ali njegova glavna pozicija i nadalje je desni bek – istaknuo je Salihamidžić.

Linker
02. svibanj 2024 00:26