Bruno Petković i Andrej Kramarić

 Ante Čizmić/Cropix
UTAKMICA ODLUKE?

Hoće li Kramarić presuditi treneru koji ga je doveo u reprezentaciju? ‘Prošao sam najtežu moguću školu‘

Srdačno će se pozdraviti uoči dvoboja, ali pitanje je tko će kasnije biti zadovoljniji
Piše: Slaven KižllinObjavljeno: 04. veljača 2024. 08:09

Prije nešto manje od 10 godine, točnije 4. rujna 2014., Hrvatska je igrala prijateljsku utakmicu protiv Cipra. Taj nadnevak ostat će upamćen kao prva utakmica Andreja Kramarića za Vatrene, pred 6.000 gledatelja na Aldo Drosini u Puli Hrvatska je slavila 2:0 dvama pogocima Marija Mandžukića, a za prvi mu je asistirao upravo Kramarić, tada napadač Rijeke. Izbornik Vatrenih bio je Niko Kovač.

Danas će se sigurno Kramarić i Kovač srdačno pozdraviti uoči dvoboja Wolfsburga i Hoffenheima, ali pitanje je tko će biti zadovoljniji nakon posljednjeg sučevog zvižduka. Moglo bi se, pak, dogoditi da će napadač gostiju biti čovjek zbog kojeg bi njegov negdašnji učitelj mogao ostati bez posla. Vukovi su loše krenuli u nastavak sezone, plan od sedam bodova u prve tri utakmice rasplinuo se već nakon dva kola, Wolfsburg je sva tri dvoboja remizirao s istovjetnih 1:1, u gostima kod Mainza i Heidenheima, te doma protiv Kölna.

image

Andrej Kramarić

CHRISTOF STACHE Afp

Stoga se Niko Kovač našao u teškoj situaciji, njemački mediji tvrde da će u slučaju izostanka današnje pobjede postati bivši. Sredina tablice u ovom trenutku nije ono što čelnici Vukova žele, prije početka aktualne sezone nisu skrivali ambicije, povratak na europsku scenu, a potajno su se nadali i Ligi prvaka.

- Zaostajemo samo šest bodova za Freiburgom, nije to nenadoknadivo - rekao je uoči današnjeg dvoboja Niko Kovač, koji ni ne pomišlja na ostavku.

- Nedostaje nam jedna pobjeda, ona bi sve promijenila, želimo to napraviti u nedjelju.

Ni Hoffenheimu ne ide po planu, osvojen je tek jedan bod u 2024. godini. I dok se poraz u Münchenu može svrstati u normalan dan u uredu, posrtaj kod Freiburga mogao se izbjeći, dok se domaći remi protiv Heidenheima s pravom smatra podbačajem. No, Kramarić i društvo su na ljestvici iznad Vukova, imaju tri boda više, pa njihov međusobni dvoboj imai dodatnu težinu u lovu za pozicije koje vode u Europu. Napose se to odnosi na Wolfsburg, jer njima igra samo pobjeda.

image

Niko Kovač

Pressefoto Rudel/herbert Rudel/imago Sportfotodienst/profimedia

Protekli tjedan Kovač je sa suradnicima detaljno analizirao probleme koji muče njegovu momčad. Zaključak kojeg je donio zajedno s direktorom Marcelom Schäferom i sportskim direktorom Sebastianom Schindzielorzom glasi - momčad je previše mekana, nema dovoljno brzine, a najviše nedostaje dubina.

- Prošle godine to nam je bila jedna od prednosti - kaže Kovač, koji je svjestan da mu se momčad u ovom trenutku većinom nije sposobna nametnuti.

- Igramo presporo i predvidljivo, moramo suparnika gurnuti prema njihovom golu, jer tada može doći do pogrešaka - dodaje bivši hrvatski izbornik, koji se osvrnuo i na priče da bi mu ovo mogla biti presudna utakmica.

- Doživio sam neke situacije kao trener i kao osoba, ako ne možeš odvojiti jedno od drugoga možeš se razboljeti, a zdravlje je najvažnije. Prošao sam najtežu moguću školu u Bayernu i tada sam odlučio da se više neću dovesti u takvu situaciju - zaključio je Kovač.

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će današnja utakmica završiti, hoće li stvarno Kramarić biti taj koji će presuditi Kovaču...

Linker
26. travanj 2024 18:29