Mučne scene sa stadiona u Gelsenkirchenu

 BERND THISSEN Dpa Picture-alliance Via Afp
SMRT NA TRIBINI

Drama na utakmici Bundeslige završila tragedijom, sve je odjednom utihnulo, a onda je stigla najgora vijest

Navijači svjesni drame koja se događala na tribini prekinuli su navijanje i spustili zastave
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 01. travanj 2023. 19:10

Utakmica Schalkea i Leverkusena pala je u drugi plan zbog smrti na tribinama. Naime, jednom od navijača je u posljednjim minutama utakmice pozlilo, no unatoč brzoj reakciji Hitne pomoći i pokušajima reanimacije, nije mu bilo spasa.

Navijači svjesni drame koja se događala na tribini prekinuli su navijanje i spustili zastave.

image
BERND THISSEN Dpa Picture-alliance Via Afp

- Naravno da primjetite kada "vještičji kotao" poput arene odjednom utihne - prokomentirao je vratar Schalkea Ralf Fährmann.

Nedugo po završetku utakmice potvrđeno je ono najgore.

- Upravo smo primili vijest da je navijač nažalost preminuo - kazala je glasnogovornica Schalkea, a izrazima sućuti priključila su se oba kluba.

- Ova vijest pokazuje da postoje puno važnije stvari od poraza - rekao je trener Schalkea Thomas Reis nakon utakmice u kojoj je Leverkusen slavio 3:0. Bio je to, inače, prvi poraz Schalkea nakon čak osam prvoligaških kola. U tom su nizu zabilježili dvije pobjede i šest puta odigrali neodlučeno.

image
BERND THISSEN Dpa Picture-alliance Via Afp

Nakon 26. bundesligaških kola Schalke je pretposljednji na ljestvici, na mjestu koje vodi u niži rang, s bodom zaostatka u odnosu na poziciju koja osigurava opstanak, ali i sa bodom prednosti u odnosu na posljednjeplasirani Stuttgart. Leverkusenu, pak, mjesto koje vodi u Europu zasad bježi jedan bod.

Linker
05. svibanj 2024 00:29