Bartol Franjić

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH

Donedavni dinamovac osvaja Njemačku! Životnim stilom oduševio je sve: ‘Atipični je profesionalac...‘

‘Shvatio sam da ne želim previše vremena provoditi na smartphoneu, rađe ga provodim s obitelji...‘
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 12. srpanj 2022. 11:12

Bartol Franjić osvaja Njemačku, bio bi naslov koji najbolje opisuje posljednje njegove recenzije u tamošnjim tiskovinama, konkretnije Kickeru, koji je odlučio publici predstaviti 22-godišnjeg Hrvata, koji je ovoga ljeta za iznos između 6,5 i 7,5 milijuna eura Dinamo zamijenio Wolfsburgom.

Zasad, doduše, taj polivalentni veznjak Njemačku ne osvaja na terenu, već privatnim životom, no kada počne sezona, bit će prilike da se nametne i na igralištu. Priliku će dobiti, to barem nije sporno. Međutim, Kicker Franjića predstavlja "druagčijim" u pozitivnom, nekonvencionalnom smislu. Jer, doista, danas su rijetki nogometaši koji nemaju Instagram, a slobodno vrijeme krate - knjigom. Taj arhaični stil života oduševio je Nijemce.

"Zanimljiv je to tip: ukucajte njegovo ime na bilo kojoj društvenoj platformi, i o njemu nećete naći baš ništa. Dok drugi nogometaši vole pokazivati svoj "life-style", život zvijezda, Franjić na društvenim mrežama ne postoji. Samim time se predstavlja kao atipični profesionalac", piše Kicker u uvodu svoga teksta posvećenog dojučerašnjem dinamovcu.

- Prije tri mjeseca sam ugasio Instagram - priznaje Kickeru Franjić. - Zapravo, shvatio sam da ne želim previše vremena provoditi na smartphoneu, rađe ga provodim s obitelji i prijateljima, a ako ostane vremena, posvetim se i čitanju knjiga...

U nastavku se ipak prebacuju na nogometne teme i ono što Franjić može donijeti Wolfsburgu: "Defenzivni vezni, središnji branič ili bočni igrač, Franjić je svoju kvalitetu pokazao na svim pozicijama. Iako je prošle sezone u Dinamu igrao najviše na lijevoj strani, kao svojevrsni nasljednik Joška Gvardiola, Franjiću najviše pristaje rola u veznoj liniji", opisuje karakteristike njemački medij.

- Agresivan sam, kakav defenzivni veznjak i mora biti, ali ujedno jako volim imati loptu u nogama - dodaje Franjić. - Veselim se izazovima, Wolfsburg je nova dimenzija, veliko iskustvo, a o klubu sam informacije dobivao od Josipa Brekala i Pavla Pervana, dok je odlučujući faktor prelaska svakako Niko Kovač - zaključuje Franjić, uz seriju lauda na račun Gvardiola i njegove debitanstke sezone u RB Leipzigu, koju ovaj želi ponoviti u dresu "vukova".

Linker
17. travanj 2024 12:43