Niko Kovač

 ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Action Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
NIJEMCI OTKRIVAJU

Dogovoren je bonus za Niku Kovača! ‘Zar smo o tome trebali razgovarati na balkonu Gradske skupštine?‘

Wolfsburg je treća trenerska postaja Nike Kovača u Bundesligi nakon Eintrachta i Bayerna
Piše: SNObjavljeno: 14. srpanj 2022. 15:47

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije ima u svom ugovoru ugrađenu klauzulu o visokom bonusu u slučaju osvajanja trofeja. Vijest je lansirao Wolfsburger Allgemeine Zeitung (WAZ), a potvrdio ju je sportski direktor Wolfsburga Jörg Schmadtke (58).

"Zar sam s Nikom o bonusu za osvajanje naslova trebao pričati tijekom proslave na balkonu Gradske skupštine? Podrazumijeva se da će mogući trofej biti nagrađen", rekao je Schmadtke, ne navodeći konkretne brojke.

Usprkos dobrom startu u sezonu pod Markom van Bommelom Wolfsburg je prošlu sezonu završio na razočaravajućem 12. mjestu, a dugo vremena je klub bio u opasnosti od ispadanja. Čak i pod Van Bommelovim nasljednikom Kohfeldtom problemi su se nastavili, pa je rastanak bio logično rješenje.

Kovač zna kako se osvajaju trofeji. S Bayernom je osvojio i Bundesligu i DFB-Pokal, a 2018. godine je Eintracht senzacionalno odveo do naslova u DFB-Pokalu. A po dolasku u Wolfsburg pokazao je velike ambicije.

"Naslovi su najljepša stvar koja vam se može dogoditi", rekao je tada Kovač.

Prema navodima WAZ-a Kovač je odbio ponudu Borussije Mönchengladbach, koja je također pokazala interes za njegovim dovođenjem, da bi potpisao za Wolfsburg.

Linker
24. travanj 2024 00:06