MIGUEL RIOPA Afp
NIJE MU LAKO

Bjelica pred velikim iskušenjem: ‘Želimo što prije shvatiti što se dogodilo...‘

Union Berlin se trenutno nalazi u potpuno drukčijoj situaciji nego prije godinu dana
Piše: SNObjavljeno: 05. prosinac 2023. 15:09

Nevjerojatna je razlika u rezultatima Union Berlina sada i prije točno godinu dana. Lani su se u ovom trenutku nalazili na trećem mjestu bundesligaške tablice, bili u osmini finala Kupa Njemačke te se plasirali u drugi krug Europske lige. Danas je klub na posljednjem mjestu u domaćem prvenstvu, ispao je iz kupa dok su šanse za nastavak natjecanja u Europi praktično minimalne.

- Želimo što prije shvatiti što se dogodilo u posljednja tri mjeseca, zašto klub više ne funkcionira kao što je funkcionirao ranije - rekao je njemačkim novinarima Nenad Bjelica koji je na klupi Bundesligaša zamijenio Ursa Fischera.

Hrvatski trener je debitirao na klupi kluba iz Berlina u Ligi prvaka gdje je na gostovanju kod Brage odigrao 1:1 da bi mu bundesligaški derbi poremetila snježna oluja u Münchenu zbog koje je odgođena utakmica između Bayerna i Union Berlina.

- U Bragi sam uočio određeni strah u nogama i glavama pojedinih igrača. To moramo promijeniti - istaknuo je Bjelica.

Njemački Kicker ističe kako je pred Bjelicom težak zadatak jer momčad nema neke osnove, a sigurno će se u zimskom prijelaznom roku posegnuti za pojačanjima, posebno u ofenzivnom dijelu. S druge strane, ovog ljeta se pogriješilo s dovođenjem pojedinih nogometaša, prije svih Benedicta Hollerbacha i Mikkel Kaufmanna. Za njih je ukupno plaćeno 4,7 milijuna eura, a ukupno su na terenu bili 319 minuta.

Linker
13. svibanj 2024 17:28