Bayern je uvjerljivo slavio na gostovanju kod Herthe

 INA FASSBENDER Afp
DOMINIRALI U BERLINU

Bayern pregazio Herthu i potvrdio prvo mjesto na tablici, Bavarci zabili četiri gola iz 20 udaraca u okvir

Bayern je s 4:1 pobijedio Herthu i tako ostao na plus šest bodova od druge Borussije Dortmund
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. siječanj 2022. 19:49

U velikom stilu proslavio je Joško Gvardiol svoj 20. rođendan. Stoper Vatrenih postigao je drugi pogodak za RB Leipzig u 19. bundesligaškom nastupu i tako potvrdio pobjedu protiv Wolfsburga koji se nakon novog posrtaja nalazi samo dva boda iznad zone ispadanja. Gvardiolov gol možete pronaći OVDJE.

Leipzig je poveo pogotkom mađarskog braniča Willija Orbana koji je bio strijelac u 76. minuti. Akciju je inače pokrenuo Dani Olmo, španjolski reprezentativac i bivši igrač Dinama koji je u igru ušao u 55. minuti. Olmo je u nedjelju prvi put odigrao više od pola sata nakon sredine rujna prošle godine.

Gvardiol se u 84. minuti lijepo ubacio iz drugog plana i nakon Mukieleove asistencije prebacio gostujućeg vratara Casteelsa za konačnih 2:0. Bila je to stota bundesligaška pobjeda RB Leipziga, ujedno i treća u nizu koja je Gvardiola i društvo podigla u europsku zonu, na šesto mjesto prvenstvene ljestvice.

Mladi hrvatski stoper proglašen je i igračem utakmice protiv Wolfsburga.

''Joško Gvardiol je zaslužio pogodak. Imao je najviše udaraca od svih u RB-u (2), najčešće je bio na lopti od svih igrača (79 puta), a uz to je odigrao i najviše dodavanja (60)'', ističe službeni portal Bundeslige.

Bayern je gostovao u Berlinu te je uvjerljivom izvedbom već u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika. Trener gostiju Julian Nagelsmann postavio je momčad u formaciju 3-4-2-1, krilne bekove igrali su Gnabry i Coman, polušpice Sane i Müller. U napadu je bio Lewandowski koji se ovaj put nije upisao u strijelce. Josip Stanišić zbog ozljede mišića nije konkurirao za nastup u redovima gostiju iz Münchena.

Prvi je mrežu zatresao Tolisso već u 2. minuti, ali je bio u zaleđu. Francuski veznjak ipak je pogodio u 25. minuti, da bi Müller u 45. postavio 0:2.

Sane (75) i Gnabry (79) su dovršili posao u nastavku, dok je počasni pogodak za Herthu postigao Ekkelenkamp. Završilo je 1:4 uz izrazitu dominaciju Bayerna koji je imao 29 udaraca prema vratima, od toga čak 20 u okvir.

Bavarci su i dalje vodeća momčad Bundeslige s 49 bodova, šest više od drugoplasirane Borussije Dortmund, dok je Hertha na 13. mjestu s 22 boda.

Linker
24. travanj 2024 04:06